Dojenje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 11:05 am
Dojenje
Pozdrav svima na forumu!Porodila sam se pre 9 dana,zanima me kada dete dojim sa jedne dojke,dali moze da se desi neka upala na drugoj.DETE PLACE KADA JE NA DRUGOJ DOJCI A MLEKA IMA,STA DA RADIM?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Dojenje
Trebalo bi da dojite naizmenicno, npr prvo levu, pa desnu dojku, pa pri sledecem podoju prvo desnu, pa levu. tako se dojke prazne ravnomerno i smanjuje mogucnost da nastane upala. Mozda beba place, ako joj ne odgovara polozaj i sl. Ako imate i dalje probleme ili nedoumice kontaktirajte servis Halo beba, tamo ce vam reci puno korisnih informacija ili kod vaseg pedijatra.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 11:05 am
Re: Dojenje
Pozdrav:Rekla bih da imam problema sa vise mleka u dojkama,kada podojim dete posle par puta vrlo brzo mi se stvaraju grudvice,bojim se da nedodje do zacepljavanja mlecnih kanala-UPALE.Dojke sama izmuzavam,rucno i vakum pumpicom,ima efekta ali je vise STRASNO.STA DA RADIM DA UMANJIM DOTOK MLEKA.Sa kakvim oblogama mogu to da resim ili postoji neki drugi nacin.Dete vise nego dovoljno napredovalo na PRVOM pregledu kod Pedijatra 46 grama dnevno,ocigledno da on sisa dovoljno.NE VRSIM DOHRANU,SAMO MOJE MLEKO.