dojenje i Staphylococcus aureus mrsa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
aleksandram77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2007 10:16 pm

dojenje i Staphylococcus aureus mrsa

Post od aleksandram77 »

postovani

prije 2.5 mjeseca sam se porodila i nakon petnaest dana mi se pojavila krastica na bradi, Nisam pridodavala mnogo znacaju mazala sam jodom i bivacin sprejom prskala , da bi prije dvadesetak dana krenulo to isto sam na jednoj strani lica od jedne tackice koja me mnogo svrbila i isto sam je mazala jodom i rivanolom i odem na kraju doktoru i onu mi kazu herpes i da mi uputu za mikrobioloski bris u to vrijeme se pojavi jos tih tacki ili ti ranica koje cure i da bi na nalazu koji sam juce podigla uspostavilo se da je oblik mrsa bakterije. dali su mi eritomicin gel da mazem i dalje me jako svrbi i pojavilo se jos tackica koje me jako svbe . strah me da ne prenesem to na bebu. pitala sam pedijatra juce i ona mi kaze samo da perem ruke kad prilazim bebi i da mazem tim eritromicinom. citala sam na netu o toj bakteriji i jako me hvata panika. Uzela sam immunal kapi u apoteci kazu da smijem piti a u pustu kazu da je pod oprezom kod dojilja . iskreno vise ne znam sta da radim sta god bi uzela da piejm plasim se da ne naskodim bebi tokom dojenja. :(
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: dojenje i Staphylococcus aureus mrsa

Post od aaaca »

Не верујем да ћеш овде добити одговор. Треба одмах да се посаветујеш са још неким лекарима.

Осим тога чудна ми је кожна МРСА инфекција. Мислим да би одмах морала код неког озбиљног инфектолога. И обавезно мора да се уради антибиограм.
aleksandram77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2007 10:16 pm

Post od aleksandram77 »

uradjen je antibiogram, nije rezistetna na eritromicin. moj porodicni dr. kaze uzmi eritromicin gel i mazi to ti je pao imunitet. Opet razmisljam da je bas nesto alarmantno i porodicni i pedijatar bi me poslali dalje radi bebice. ovo uzasno svrbi i malo sam trazila po netu i nasla slike kao kod mene na licu pod nazivom IMPETIGO uglavnom je streptokokni i moze da bude stafilokokni mrsa. nadam se da ovo kozno ne moze da zarazi krv.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма да. Велики су хуманисти па брину о својим пацијентима. Како да не!

Када код озбиљних инфектолога споменеш МРСА одмах настаје ванредно стање. А ове боли уво.
Odgovori