distendirana zucna kesa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
distendirana zucna kesa
Mom detetu je zucna kesa distendirana.Tako pise na izvestaju sa ultrazvuka.Nikakvo objasnjenje nismo dobili a ja sam izvestaj videla tek kasnije pa nisam stigla da pitam.Sta to znaci,sta moze biti uzrok a sta posledica?
- Studenica
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: distendirana zucna kesa
Znaci da je zucna kesa uvecana,naduvena.Imate li jos neki podatak na nalazu?Zbog cega ste radili UZ?Koliko je staro dete?
Pozdrav
Pozdrav
Radili smo zbog bolova u stomaku i mucnine a inace se sumnja na celijakiju.Dete ima 4 godine.Osim toga ima i uvecane limfne cvorove oko creva.Pise da je zucna kesa distendirana bez patoloskog sadrzaja.
- Studenica
- Stalni član
Ja ne bi tipivao na clijakiju.Da li je neko u porodici bolovao od tezih oblika alergije ili netolerantnosti na gluten i sl.
Jel dete ima ili je imalo povisenu temperaturu?Jel ga pogledao hirurg?
Nisam pedijatar,i nemam uvid u karton ali ovo vise lici na virusnu upalu,obzirom da su zlezde uvecane,velika je sansa da je neki ne zalecen virus ili koka tu napravio problem.
Pozdrav
Jel dete ima ili je imalo povisenu temperaturu?Jel ga pogledao hirurg?
Nisam pedijatar,i nemam uvid u karton ali ovo vise lici na virusnu upalu,obzirom da su zlezde uvecane,velika je sansa da je neki ne zalecen virus ili koka tu napravio problem.
Pozdrav
Od prosle godine nije imao temperaturu.Radili smo HLA tipizaciju i rezultat je HLA DR 1,3 HLA DQ 1,2.Ima malapsorpciju vitamina,pojacanu kiselinu u zelucu,tvrdu stolicu,bolove u stomaku,mucninu.Povremeno mu se pojavi crven osip iznad guze i na kukovima.U blizoj familiji jedno dete ima celijakiju.
- Studenica
- Stalni član
U tom slucaju sve ostalo ce vam reci vas lekar koji vodi dete.Verujem da ste se kroz analize i preglede informisali o celijakiji i znate sta sve moze da napravi,stoga ne bi bilo lose da dete proprati i onkolog zbog tih uvecanih limfnih zlezda.
Pozdrav i srecno...
Pozdrav i srecno...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Шта дете једе и пије?
Otkad ima mucninu moze da jede samo banane,suve keksice,nekad uzme da gricka jabuku ili sargarepu.Prethodnih nekoliko dana se mucnina smanjila pa je rucao corbice od mesa i povrca a danas ponovo jede jako slabo.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
А шта је јео и пио претходних годину дана?
Normalna ishrana,jeo je sve.Nikad nismo preterivali sa grickalicama i slatkisima.Mleko i mlecne prozvode smo izbacili pre mesec dana.Imala sam utisak da je prilikom ultrazvuka doktorka takvu zucnu kesu pripisala njegovoj slaboj ishrani u prethodnom periodu.E sad ne znam da li je zuc uzrok mucnini ili je zucna kesa takva zato sto slabo jede?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
То "све" управо је проблем. Због тога дете има киселину у стомаку, а због неправилне исхране и недовољног уноса воде има тврду столицу.
А зашто не једе млеко и млечне производе тј. зашто сте их избацили?
А зашто не једе млеко и млечне производе тј. зашто сте их избацили?
Kad kazem sve mislim na izbalansiranu ishranu.Mnogo manje od druge dece je jeo slatkise a za svoje 4 godine nije pojeo ni 4 kese grickalica.Mleko i mlecne proizvode smo izbacili po savetu lekara pre mesec dana.Vodu pije dovoljno i oduvek je pio.Ne mislim da je ishrana uzrok kiselini i ovim problemima vec neki poremecaj u funkcionisanju organa za varenje.Samo jos da otkrijemo sta 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Сада ми је све јасно. Чуј, дете да не пије млеко?! Тако су лекари упропастили дете једног мог друга саветујући га разне глупости. Дете се једва извукло.