diskus hernija -palo stopalo?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sashaas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 06, 2009 12:23 am

diskus hernija -palo stopalo?

Post od sashaas »

Pre cetiri meseca sam operisao diskus herniju. Pre toga sam se vukao godinu dana sa uzasnim bolovima..pre operacije sam mogao da hodam na prste (mada u jednom periodu nisam mogao da se podignem na prste leve noge kada bih tezinu prebacio na istu. Tu sam funkciju vremenom jos pre operacije povratio).
Posle operacije sam takodje mogao da hodam na prste i pete,ali evo danas primetih da ne mogu da hodam na petu leve noge ,tj da je stopalo palo,mada na izgled hodam prividno normalno.
Nisam isao na fizikalnu posle operacije. Samo sam hodao i setao svakog dana sve duze i duze..
Sada nemam bolove u kicmi,ali me brine to sto mi je palo stopalo?
Zasto do toga dolazi i kojim vezbama kuci mogu da pomognem sam sebi?
Tetive i misici na levoj nozi zatezu i bole ,a misic lista leve noge je dosta smanjen i skvrcen.
Pre operacije mi je dijagnostikovana hipotrofija tog misica a ahilov refleks ugasen
Hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: diskus hernija -palo stopalo?

Post od tamaraft »

Nadam se da ste josh uvek na terapijama, ako niste obavezno trazite uput za kineziterapiju, 'palo stopalo' je najchesca komplikacija i posledica diskusa hernije i u pitanju je lezija ili oshtecenje perifernog nerva, koji se oporavlja ali samo uz pomoc kineziterapije, dok sedite kod kuce ne ochekujte potpun oporavak.

Predlozila bih da odete i na EMG mishica.

Ni 'palo stopalo' ni hipotrofija ne smeju biti prisutni kod vas 4 meseca posle operacije, zato shto pr ese obratite lekaru da vam se prepishu terapije, u pitanju je kombinacija fizikalne i kineziterapije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: diskus hernija -palo stopalo?

Post od dannina »

Vama je ostecen n.peroneus i ja bih na vasem mestu posetila prvo neurologa, pa neurohirurga koji vas je operisao, pa na fizikalnu, to kod vas bas ne ide najbolje...
Odgovori