Pre cetiri meseca sam operisao diskus herniju. Pre toga sam se vukao godinu dana sa uzasnim bolovima..pre operacije sam mogao da hodam na prste (mada u jednom periodu nisam mogao da se podignem na prste leve noge kada bih tezinu prebacio na istu. Tu sam funkciju vremenom jos pre operacije povratio).
Posle operacije sam takodje mogao da hodam na prste i pete,ali evo danas primetih da ne mogu da hodam na petu leve noge ,tj da je stopalo palo,mada na izgled hodam prividno normalno.
Nisam isao na fizikalnu posle operacije. Samo sam hodao i setao svakog dana sve duze i duze..
Sada nemam bolove u kicmi,ali me brine to sto mi je palo stopalo?
Zasto do toga dolazi i kojim vezbama kuci mogu da pomognem sam sebi?
Tetive i misici na levoj nozi zatezu i bole ,a misic lista leve noge je dosta smanjen i skvrcen.
Pre operacije mi je dijagnostikovana hipotrofija tog misica a ahilov refleks ugasen
Hvala na odgovoru.
diskus hernija -palo stopalo?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: diskus hernija -palo stopalo?
Nadam se da ste josh uvek na terapijama, ako niste obavezno trazite uput za kineziterapiju, 'palo stopalo' je najchesca komplikacija i posledica diskusa hernije i u pitanju je lezija ili oshtecenje perifernog nerva, koji se oporavlja ali samo uz pomoc kineziterapije, dok sedite kod kuce ne ochekujte potpun oporavak.
Predlozila bih da odete i na EMG mishica.
Ni 'palo stopalo' ni hipotrofija ne smeju biti prisutni kod vas 4 meseca posle operacije, zato shto pr ese obratite lekaru da vam se prepishu terapije, u pitanju je kombinacija fizikalne i kineziterapije.
Predlozila bih da odete i na EMG mishica.
Ni 'palo stopalo' ni hipotrofija ne smeju biti prisutni kod vas 4 meseca posle operacije, zato shto pr ese obratite lekaru da vam se prepishu terapije, u pitanju je kombinacija fizikalne i kineziterapije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: diskus hernija -palo stopalo?
Vama je ostecen n.peroneus i ja bih na vasem mestu posetila prvo neurologa, pa neurohirurga koji vas je operisao, pa na fizikalnu, to kod vas bas ne ide najbolje...