dilema
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
dilema
pozdrav! imam jedno veoma kratko i precizno pitanje za vas. da li prilikom ljubljenja sa devojkom kojoj krvari usna ili jezik ili recimo zub moze da se prenese hiv, naravno ukoliko je ona hiv+? nisam nikada o tome razmisljao, iako znam da se ne prenosi putem poljupca...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: dilema
Kratko i precizno: a zasto bi se ti ljubio sa nekim (devojkom ili momkom) kome KRVARE usna ili jezik, boze me oprosti?! Pokusajte da se ne ujedate kad se ljubite, sve druge varijante da nekome krvare usne, jezik ili zubi (a da je normalan i zdrav covek koji vodi racuna o svojoj higijeni, pa i higijeni usne duplje) je zanemarljiv i prakticno nerealan. Naravno - HIV se moze preneti mesanjem krvi preko makro i mikropovreda (to kao odgovor na pitanje), ali rizici za prenos putem povreda na usnoj duplji su daleko manji nego rizici od povreda penetrativnim seksom (postoji citava tema koja je nedavno zakljucana zbog gluposti napisanih na temu prenosa HIVa i spekulisanja neznalica na ovu temu, pa informativno mozes da je potrazis io pogledas).phaeton napisao:pozdrav! imam jedno veoma kratko i precizno pitanje za vas. da li prilikom ljubljenja sa devojkom kojoj krvari usna ili jezik ili recimo zub moze da se prenese hiv, naravno ukoliko je ona hiv+? nisam nikada o tome razmisljao, iako znam da se ne prenosi putem poljupca...
pa znam da nije normalno da se ljubis s nekim kome krvari usna, ali meni se to jednom desilo. devojka se slucajno ugrizla pa joj je krenula krv, ona verovatno i nema hiv, ali upravo me je to i zanimalo, da li je dovoljno da njena krv samo dospe u moju usnu duplju, ili je potrebno, da bi se hiv preneo, da i ja imam neku ranu, ili npr, da istu tu krv progutam. znaci verovatnoca da se hiv prenese tim putem? ...zahvaljujem na odgovorima!