Dijareja usled upotrebe antibiotika

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Slavisha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 28, 2012 5:46 pm

Dijareja usled upotrebe antibiotika

Post od Slavisha »

10.09.2012 sam imao operaciju ugradnje igle za fiksiranje u mali prst na saci,usled loma istog,pa mi je prepisana upotreba antibiotika sirokog spektra uz neko sredstvo protiv bolova.Moja izabrana doktorka mi je prepisala antibiotik Klacid i Diclofenac Duo protiv bolova,da pijem uporedo jedan put dnevno. Kako sam prvi put uzeo terapiju,tako sam dobio proliv,i tako svih 7 dana. Diclofenac sam prestao uzimati posle drugog dana a Klacid sam nastavio svih 7 zbog sprecavanja eventualnih infekcija. Niti moja doktorka,niti farmaceut u apoteci me nisu posavetovali da uporedo s antibiotikom,koji je izuzetno jak,uzimam i probiotik,jer mi je Klacid potpuno opustosio crevnu floru.Posto sam zavrsio s terapijom,smatrao sam da ce i te tegobe proci,nisam drzao dijetu,ali ni narednih nedelju dana nije popustilo,pa sam opet po savetu DR poceo uzimati Probiotic Forte.I pored nedelju dana koriscenja,i dalje imam dijareju,ne nesto agresivnu,ali sam uveo dijetu i bolje se osecam.Ja licno barim krompir,sargarepu,pirinac,kuvanu piletinu,jedem sveze izrendanu jabuku,banane,integralne grisine,a uzimam i dosta tecnosti,kao i caj od lista dunje i zalfije. Stvar je u tome da i tim namirnicama ne natrpavate zeludac vec da jedete male porcije a cesce. Tako i sa tecnoscu,ne ispijajte celu casu tecnosti odjednom,vec u malim gutljajima,ja npr jednu solju caja ili vode pijem po pola sata.Kad sam ja koji jede i u pola noci,morao i mogao da se prilagodim dijeti,mozete i vi,ali koristite i neki probiotik.Zakazao sam i pregled stolice,cisto da znam sta i kako,ali dijeta i umirivanje stomaka laganom hranom i tecnoscu ipak daje rezultate. Srecno. :wink:
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Re: Dijareja usled upotrebe antibiotika

Post od x3x »

Naravno da UVEK uz antibiotik treba koristiti i probiotik (s razmakom u uzimanju od par sati) a cesto neki lekari s antibiotikom daju i neki antimikotik da bi se sprecila eventualna gljivicna oboljenja, a kod zena vaginalete sa antimikotikom.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
Odgovori