dijareja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
user123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 3:20 pm

dijareja

Post od user123 »

Pre 2 dana u toku noci me je probudio osecaj kiseline u zeludcu i povratila sam uzasnu kiselinu koja mi je ogulila sluzokozu u grlu. Nakon pola sata sam ponovo povratila i onda sam dobila dijareju. Ceo sledeci dan sam povracala sta god da unesem, pa i vodu i imala sam dijareju. Uvece sam otisla u hitnu pomoc gde me je doktor pregledao i rekao da je to cista prehlada stomaka, i dao mi je inekciju protiv povracanja. Tada mi je stalo povracanje ali se dijareja se nastavila. Popila sam skoro celo pakovanje lineks kapsula i dijareja je i dalje tu. Nemam nikakve bolove i nemam apetita. Molim vas da mi kazete da li vas to stvarno asocira na prehladu stomaka. Pre mesec dana sam uvela u ishranu zeleni caj i pila sam ga dva puta dnevno, da li je moguce da je od toga doslo do ove situacije?
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Post od Just Life »

ja pijem zeleni caj vec dva meseca, barem jednom dnevno.
a uz to i caj od koprive i obicni lipton.

nisam imala nikakvih problema osim sto sam jednu noc isto tako povracala iz cista mira. ali kontam da je to bilo od neke hrane sto sam pojela ne od caja.

ako imas dijareju i dalje, jedi vise cvrste hrane, i pij lipton. on sredjuje stomak. Posavetuj se sa doktorom.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Ne znam da li zeleni čaj može da dovede do ovakvih tegoba. Meni to liči na stafilokoknu intoksikaciju. U svakom slučaju terapija za dijareju su Probiotik ili Linex, rehidratacija (čajevi, supice, Orosal (na 5 minuta po jedna supena kašika) i lagana hrana (1.dan dvopek, strugana kisela jabuka ili pečena, pirinčana čorba; 2.dan nemasni sir, obrano kiselo mleko, kuvano mlado meso npr. pileće, kuvano povrće-krompir, šargarepa, kompot od jabuka malo zasladjen...)
Ako ovakvo stanje sa dijarejama koje ne reaguju i ne smanjuju se na terapiju potraje javite se vašem lekaru.
Odgovori