dijagnoza

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

stanisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 2:40 pm

dijagnoza

Post od stanisic »

moze li neki doktor da se udubi u problem? vec 4 godine trazim dijagnozu. ma koliko bila zadovoljna specijalistima pojedinacno, ne mogu da se otmem utisku da niko od njih nije spojio sve simptome i pokusao da pronadje uzrok nenormalnom zadrzavanju tecnosti koje me je dovelo svih ovih godina do diuretika na svaki 2-3 dan.
simptomi datiraju od pre 4 godine i manje-vise istovremeno su se pojavili: zadrzavanje tecnosti u celom telu koje nestaje samo po upotrebi diuretika (nikakvi cajevi ne pomazu) i tada dodje do pada kilaze za 5-6 kg za 48 sati, uvecane zlezde na preponama, bol u predelu desnog gornjeg i donjeg kvadranta stomaka, probadajuci bol u donjem stomaku, konstantni vaginalni sekret III ili VI grupa, bol u desnoj dojci u PMS-u i otvrdline, infekcija ociju i preosetljivost na svetlo (prirodno i vestacko, neonsko i ekransko posebno), povremena urinarna infekcija (1 godisnje), na desnoj butini cudne kvrge koje prate tok vena, kao da su tromboflebiti, ali nisu crvene boje i ne bole.
napominjem da cesto bolujem od virusa koji dovode do bronhitisa, pa tako bar 3 puta u zimskom periodu primam injekcije i jos 3-4 puta pijem po 2-3 ture jakih antibiotika.
pregledi:
- svi moguci brisevi na kandidu negativni
- laboratorijske analize - sve u granicama referentnih vrednosti uvek
- kardiolog - poseta zbog tahikardije, zamora, ubrzanog pulsa, budjenja nocu, gusenja i zadrzavanja tecnosti. nadjena antitela na coxackie u malim kolicinama, radjen 2 puta, nalaz identican. urodjena srcana mana - blago voluminozniji mitralni zalistak. pritisak sa 90/60 (pre ovih simptoma) skocio na 120/80. za tahikardiju dobila karvileks. zakljucak: zadrzavanje tecnosti nije vezano za srce
- urolog - poseta zbog povremene pojave bakterija u urinu ("masa bakterija"), ali je urinokultura sterilna i niko nije trazio dodatnu analizu na nestandardne bakterije jer problemi prodju posle uzimanja pipema. zakljucak: edemi nisu uroloskog karaktera
- nefrolog - UZ uredan, desni bubreg urodjena mana - ima 2 caure sto nije uzrok zadrzavanju tecnosti
- endokrinolog - dijagnoza PMS (mada se tecnost zadrzava ravnopravno u bilo kom periodu meseca). radjene analize polnih hormona, hormona stitne zlezde i hipofize (vazopresin) - sve u granicama normale.
- hirurg - posle ileocekografije iskljucena hronicna upala slepog creva
- posumnjala sam na alergiju na hranu i uradila IgG i IgE - nalaz uredan
- uradila vise puta UZ svih organa, dojki i prepona, skener unutrasnjih organa pod kontrastom i sve je u redu.

Otecenost tela i lica me dovodi do depresije, a diuretici me iscrpljuju i zato sam odlucila da zamolim za pomoc i vas
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Imate li proteine u mokraci i da li su proteini u plazmi snizeni??Imate li izlive u telesnim dupljama,kakvi su AST i ALT,da li se zamarate??
stanisic
Novi član
Novi član

Post od stanisic »

severus napisao:Imate li proteine u mokraci i da li su proteini u plazmi snizeni??Imate li izlive u telesnim dupljama,kakvi su AST i ALT,da li se zamarate??
Beskrajno hvala na zainteresovanosti i brzom odgovoru. AST-8, ALT-7, proteini-opal, tecnosti u telesnim dupljama verovatno nema - niko ni na jednom pregledu nije to pomenuo, a za proteine u plazmi ne znam ni da li su radjeni (tacnije ne znam koja im je oznaka da bih Vam procitala sa nalaza). Zamaram se, ne mogu da idem stepenicama ni do drugog sprata, odmah reagujem tahikardijom. Nisam Vam pomenula da imam 39 godina, majka sam troje dece (porodjaji normalni). Imala sam dva potresa mozga, jedan u udesu, drugi usled kolapsa od stomacnog bola izazvanog trovanjem hranom.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Jeste li radili ultrazvuk srca i ponovite elektroforezu proteina i proteine u mokraci.
stanisic
Novi član
Novi član

Post od stanisic »

severus napisao:Jeste li radili ultrazvuk srca i ponovite elektroforezu proteina i proteine u mokraci.
UZ srca je pokazao zanemarljive priraslice i blago voluminozniji mitralni kuspis. Ove analize cu obaviti i javicu rezultate. Inace, meni pada na pamet da uradim briseve na hlamidiju jer sam pretragom na internetu shvatila da se dosta simptoma podudara sa nelecenom hlamidijom (bol u gornjem desnom kvadrantu su mozda priraslice na jetri koje ona moze izazvati, infekcija ociju i osetljivost na svetlost - takodje mogu biti izazvani hlamidijom, povremene urinarne infekcije, a sterilna urinokultura - mozda je razlog to da se u standardnim ispitivanjima urina na bakterije ne radi ispitivanje na hlamidiju, probadanje u donjem stomaku je takodje jedan od simptoma!). Jedino nigde se ne pominje zadrzavanje tecnosti. Da li sam na dobrom putu?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Ma kakva hlamidija generalizovani otoci su ozbiljan problem nego vidite prvo ovo.
stanisic
Novi član
Novi član

Post od stanisic »

severus napisao:Ma kakva hlamidija generalizovani otoci su ozbiljan problem nego vidite prvo ovo.
Ups! Meni je definitivno ozbiljan problem, a, osim Vas, niko se nije ni zainteresovao. Elektroforeza proteina je analiza cega? Cekam odgovor i odoh u lab! HVALA!
stanisic
Novi član
Novi član

Post od stanisic »

Upravo sam dobila rezultate elektroforeze proteina u plazmi:
albumini 68,48 (g/dl 47,93) ref. vr. 53,0-68,0
alfa 1 globulin 2,62 (g/dl 1,83) ref. vr. 1,6-4,5
alfa 2 globulin 9,37 (g/dl 6,56) ref. vr. 5,7-11,5
beta globulin 10,33 (g/dl 7,23) ref. vr. 8,0-14,2
gama globulin 9,20 (g/dl 6,44) ref. vr. 10,5-19,5

u jednom clanku koji sam pronasla su ref. vredn. malo drugacije nego na formularu lab:

albumin: 57 - 69 %
α1: 1.7 – 3.9 %
α2: 5.0 – 9.5%
β: 7.5 – 12.3%
γ: 12.7 – 22.1%

da li je bitna ova srednja kolona G/DL? meni su u lab rekli da to nije vazno!?!
stanisic
Novi član
Novi član

Post od stanisic »

nisam videla da i ovo pise:
tot. proteins: 70,00 A/G = 2,17
stanisic
Novi član
Novi član

Post od stanisic »

Neka informacija na osnovu ovih rezultata? Unapred hvala.
stanisic
Novi član
Novi član

Post od stanisic »

Da dugnem temu iz mrtvih, jer sam ostala bez odgovora, uradila sam predlozeno i postovala rezultate. Ima li nekih zakljucaka?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Nalzi su b.o. stvarno ne znam sta bi moglo da bude posle ovolikih ispitivanja.
Odgovori