Dijagnoza?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Direktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 4:31 pm

Dijagnoza?

Post od Direktor »

Pre nedelju dana sam bio kod lekara i nađen mi je gastritis izazvan bakterijom Helicobacter pylori i dobio sam lekove koje sam popio. Danas sam ponovo bio i predložili su mi da ponovo odem na gastroskopiju da vide kakvo je trenutno stanje u želudcu i dvanaestopalačnom crevu. Do gastroskopije mi nisu dali nikakve lekove.

E sad, doktor mi je napisao dijagnozu koju ja ne mogu da razaznam. Ako neko ume da pročita, neka napiše na šta sumnja.

Slika

Link: Ceo list
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pa napisao je upravo to shto si ti napisao - gastritis izazvan bakterijom Helicobacter pylori!

Gastroskopija pa cesh znati vishe!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Direktor
Novi član
Novi član

Post od Direktor »

tamaraft napisao:Pa napisao je upravo to shto si ti napisao - gastritis izazvan bakterijom Helicobacter pylori!

Gastroskopija pa cesh znati vishe!
aha ... ja tu najiskrenije ne vidim gastritis, ali ako ti vidiš znači da to piše. Hvala :D

Topic closed
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Mislim da tu ne pise gastritis, vec gastralgija, dakle prevod dijagnoze bi bio: "Bol u zelucu izazvan Helicobacterom". Takodje mislim da ce taj dodatni pregled reci da li se radilo o nekoj akutnoj upali sluznice zeluca ili o hronicnom procesu, ako se uopste radilo o gastritisu.
Ovo tumacenje prihvtatite s rezervom, jer sam ja tek student :).

Pozdrav!
Direktor
Novi član
Novi član

Post od Direktor »

bumbar napisao:Mislim da tu ne pise gastritis, vec gastralgija, dakle prevod dijagnoze bi bio: "Bol u zelucu izazvan Helicobacterom". Takodje mislim da ce taj dodatni pregled reci da li se radilo o nekoj akutnoj upali sluznice zeluca ili o hronicnom procesu, ako se uopste radilo o gastritisu.
Ovo tumacenje prihvtatite s rezervom, jer sam ja tek student :).

Pozdrav!
I meni se takođe čini da je gastralgija. Jeste gastritis i to hronični, jer to pokazuju analize krvi (preko granice su i rezultati za hroničnu i za akutnu upalu helikobakterom).
topola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 8:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od topola »

a koji su ti simptomi posto i se i mucim sa tim
Direktor
Novi član
Novi član

Post od Direktor »

topola napisao:a koji su ti simptomi posto i se i mucim sa tim
Simptomi: Osećaj kiselosti u ustima, mučnina, bol u želudcu i dvanaestopalačnom crevu (i sa leve i sa desne strane od grudne kosti iznad pupka, kratkotrajni i slabi bolovi najčešće posle obroka), vraćanje želudačne kiseline (koje je kod mene u fazi smirivanja), opšti osećaj slabosti, brz osećaj sitosti i kod najmanjih obroka, nadutost stomaka i podrigivanje posle jela koje nekad traje i sat-dva.

Dijagnostikovano mi je da nemam GERD već samo gastritis izazvan ovom bakterijom.
Odgovori