Bila sam pre nedelju dana na ginekoloskom pregledu, jer sam imala tupe bolove u predelu materice. ovo je dijagnoza: Ectopio/REE cervis uteri
papilomatosis vagine i vulve
parametris ac. bill
colpitis
UzET JE SEKRET SA GRLICA za Pa Test
VS:3/6
i rekla mi je da je potrebno uraditi bakterioloskoispitivanje CT;UU;MH
Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni ovo? i jos mi je konstatovala kao neke kondilome i slikala ali se nista ne vidi. Informisala sam se na ovom forumu i na googlu o kondilomima i nista mi nije jasno kako je to mogla da mi kaze, nemam nista, i jos mi je rekla da bi bilo dobero da uradim tu bakteriolosku analizu kad budem pri parama??? zamislite! isla sam kod privatnika! pa me interesuje ako ima neko strucno lice da mi pojasni sta joj znaci dijagnoza!!! i da li treba da idem na taj test? HVALA!!! Hitno mi je
DIJAGNOZA GINEKOLOSKOG PREGLEDA
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 10:15 pm
Evo nisam strucna ali posto ti je hitno da te bar malo utesim
Cini mi se da nije nista ni strasno ni hitno, to sto je rekla da imas "kao kondilome" a nije ih videla su verovatno papilomi, za koje je posumnjala da su kondilomi ali se ispostavilo da nisu kad je uradila test. Papilomi se inace ne uklanjaju, osim iz estetskih razloga, to nije bolest vec samo drugacija tekstura normalnog tkiva. Inace sve ostalo je uredno osim sekreta, koji je III grupa, sto znaci da ima veci broj "losih" bakterija nego sto je pozeljno, ali takodje moze da znaci i da postoji infekcija nekom od polno prenosivih bakterija - hlamidijom (CT) ureaplazmom (UU) ili mikoplazmom (MH). U svakom slucaju korisno je uraditi testove na ove tri bakterije jer mogu da ostave trajne posledice kao sto su sterilitet ili teskoce pri zacecu.

Cini mi se da nije nista ni strasno ni hitno, to sto je rekla da imas "kao kondilome" a nije ih videla su verovatno papilomi, za koje je posumnjala da su kondilomi ali se ispostavilo da nisu kad je uradila test. Papilomi se inace ne uklanjaju, osim iz estetskih razloga, to nije bolest vec samo drugacija tekstura normalnog tkiva. Inace sve ostalo je uredno osim sekreta, koji je III grupa, sto znaci da ima veci broj "losih" bakterija nego sto je pozeljno, ali takodje moze da znaci i da postoji infekcija nekom od polno prenosivih bakterija - hlamidijom (CT) ureaplazmom (UU) ili mikoplazmom (MH). U svakom slucaju korisno je uraditi testove na ove tri bakterije jer mogu da ostave trajne posledice kao sto su sterilitet ili teskoce pri zacecu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
POtrebno je da uradite navedena bakterioloska ispitivanja (hvala BOGU na jednom suvislom ginekologu koji uz dijagnostikovanje III grupe sekreta posalje pacijneta na bakterioloski bris a ne krkne mu odmah vaginalete '3 u 1' odokativno!). Ginekolog Vam je dobar, nalazi da s eurade na ureaplazmu, mikoplazmu i hlamidije (dakle na moguce uzrocnike trece grupe), test se nigde ne radi o drzavnom trosku vec se mora platiti, ako ste u Bgd, preporucujem Institut za mikrobiologiju medicinskog fakulteta, tj njihova laboratorija je referentna z aove usluge, pa onda dalje eventualna terapija.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 10:15 pm