Imam 24. godine. Pre mesec dana sam isla na operaciju krajnika i tada mi je nivo glukoze u krvi bio povisen. Nakon operacije sam dobila savet da uradim neke analize krvi i njihov rezultat je sledeci : glukoza-9,2 mmol/l, insulin : 2,39(6-27), C-peptid: 0.84 (0.9-7.1), At-GAD:142.3(0-10), Antitela na insulin: 2.4(manje od 10 nor.),HbA1C:6.2(4-6.2)HbA1C IFCC:44(20-43). Otisla sam kod interniste i ona je rekla da moram da predjem na kori['enje insulina. Ja ne mogu da verujem da sam dobila dijabetes, mislim da je to od stresa trenutno zato sto mi mi je skoro umrla mama, i da se smirivanjem mene i to moze srediti. Planiram da odem na konsultaciju kod jos nekog lekara, ali bih i Vas da pitam sta da radim? Da li su ovo stvarno strasni rezultati? Koliko sam citala ljudi koji imaju jos insulina u sebi uzimaju tablete a ne insulin. Takodje, smrsala sam oko 5 kg, ali to samo zato sto nisam jela maltene nista neko vreme. Doktorka mi je rekla da se necu ugojiti, ali ja vracanjem u stari, normalan zivot sam uspela da dobijem 2 kg. Sta da radim? I sta je Anti-GAD?
Unapred zahvalna!!!
Dijabetes mellitus
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 2:19 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Dijabetes mellitus
Cesto se gubi na tezini, kad imate povisen secer. Vi prvo morate da promenite rezim ishrane..Ako ne verujete ovom dr, mozete potraziti drugo misljenje endokrinologa, mada vam rezultati nisu u redu. Ako se odlucite za drugog lekara, moj savet, sto pre, jer ako se i drugi dr slozi da je diabetes, morate na terapiju sto pre...