DIFRAREL E

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
BrankoI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 05, 2011 7:57 pm

DIFRAREL E

Post od BrankoI »

Moj sin je dobio da nosi naočare i prva dioptrija mu je -1/-1,5. Od doktora smo dobili savet da koristi tablete Difrarel E, kako bi sprečio rast dioptrije. Tablete se mogu naći samo u inostranstvu (100 tableta=50 evra) i interesuje me da li je ko koristio ove tablete i da li stvarno imaju efekta ?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: DIFRAREL E

Post od Shomy »

Koliko mi se cini,nemojte me drzati za reci,to je preparat na bazi beta karotena(oblik vitamina A) i E vitamina.U principu ti vitamini,posebno beta karoten su dobri i za zdravo oko.
Kod nas se moze nabaviti preparat koji se zove provisio.On pored ovih vitamina ima i lutein,koji je posebno bitan za oko,ekstakt botovnice koji je dobar za cirkulaciju u oko,kao i selen.Cena je oko 1000 dinara.Nisam siguran kako bi se dozirao posto je u pitanju dete,ali ako ste u prilici posavetujte se sa oftalmologom oko ovo preparata.Pretpostavljam da Vam i cena vise odgovara,kao i to sto se moze naci kod nas.
Delotvornost ovih preparata je diskutablna,neko ce reci da nema svrhe,ja licno mislim da su dobri,posebno preventivno i da ce mu znaciti kasnije kada bude vise ucio i duze vremena naprezao oci citanjem.Tada bi trebalo da ih korosti.U svakom slucaju to su susptance koje su inace dobre za ceo organizam i jednostavno ne mogu naskoditi(naravno uz adekvatno doziranje).
Odgovori