Dete,sport,ishrana!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Puck
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 4:55 pm

Dete,sport,ishrana!

Post od Puck »

Interesuju me iskustva drugih u ovoj stvari.Radi se o 13. to godisnjem decaku,aktivnom sportisti u svakodnevnom treningu vec osmu godinu.Treninzi su vrlo zahtevni i tehnicki i fizicki i njemu predstavljaju veliko zadovoljstvo i nacin zivota.Veoma se iscrpljuje i na njemu se ono sto pojede tesko zadrzava pa je,iako normalne gradje za svoj uzrast,mrsav,mozda je bolje reci zilav.Na njemu se svaki misic jasno ocrtava i vidi se da ispod koze nema gotovo ni malo vrlo vaznih masnoca.Sta uciniti da mu se poboljsa apetit?Dovodi nas do ludila svojim zavlacenjem oko ishrane.Ovo nece,ono ne voli...Uglavnom ja sam pomalo digao ruke i kupujem mu ono sto voli.Dete kao dete mogao bi da zivi na picama i kojekakvim pecivima.Jedva se sa njim namolim,retko,da pojede nesto od mesa obilnije mada meso voli.Voleo bih i bio bih zahvalan da cujem jos necija iskustva.Mnogi mi kazu da ce sve doci na svoje mesto vremenom,ja znam da je vec vreme.Znam da mu se ne smeju davati nikakvi dodaci,suplementi i slicno.U sokove koje mu pakujem za trening cedim po dva limuna i dve narandze,dodajem malo secera,to otrese na eks a da zna sta je popio poceo bi da pizdi.Ima li neko slicna iskustva?Pozdrav
Jelena 16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 5:38 pm

Odgovor

Post od Jelena 16 »

Imam slicnih iskustava. Tacno je da ce sve doci na svoje mesto, ali ne i mora da znaci. Jos uvek sam tinejdzerka (16) i pre 3 godine sam jela kao luda samo da bih se ugojila, a sad kumim Boga da skinem bar 3 kg. Teze je kod devojcica jer im kod prevelike mrsavosti moze izostati menstruacija, pa se stvar komplikuje. No, Vi bi trebalo da se obratite nutricionisti..... Verovatno ce on imati uticaja na Vase dete pricom i dace Vam odredjeni rezim ishrane, tako da bi to moglo biti uspesno. Ostaje na Vama da odlucite da li cete se obratiti lekaru ili sacekati da se problem sam resi. Ja vam iskreno savetujem da odete kod doktora.... Pozdrav.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

kupite mu Pikovit drazeje da sisa i povecace mu se apetit nece ni znati od chega, a za pikovit izmislite da je lekar preporuchio posto puno trenira.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Puck
Novi član
Novi član

Post od Puck »

Znam da postoje mnogi preparati za ishranu sportista pa i dece izlozene sportskim naporima ali bih se ogranicio na nesto sto bio samo proizvelo vecu zelju za hranom i nista vise .Tamaraft to je ono sto trazim,bas to o cemu ti pricas,nesto de ga natera da jede a nas da se manje brinemo.Ne sme da vidi i niko ne zna koliko sam sjeban i zabrinut kad ga pratim na trening ili utakmicu.Forsiram da bar pije sto vise tecnosti,sokova,ice tee u koji ja cedim svasta od voca,vode na kraju krajeva.Cesto ima tvrdu stolicu.Klubski lekar kaze da je to vise manje normalno i da ih treba vise nuditi da piju u toku treninga,po malo,da se kvase usta.I ja sam u sportu ceo zivot,ne istom,i ja sam bio zajebano dete ali ovaj nam dupe pomera svima da sve zvoni.Zato i trazim nesto sto ce proci na neki nacin koji ce i on svariti.Hvala svima!
Puck
Novi član
Novi član

Dete,sport,ishrana!

Post od Puck »

Tu sam opet.Zaboravio sam da pitam za misljenje o KALIVITA preparatima.Neki me savetuju da pokusam sa tim,medjutim ja o tome ne znam nista i cela stvar mi malo lici na ono niti steti niti koristi mada necu ni da pokusavam dok ne budem100%siguran a to tesko da je moguce.Pozdrav
Puck
Novi član
Novi član

Dete,sport,ishrana!

Post od Puck »

Kupio sam mu PIKOVIT.I naravno rekao je,ja to ne volim!Morao je klubski lekar da razgovara se njim i malo da ga poplasi pa sada hoce i kaze da i nije tako lose.Videcemo dokle ce ga drzati.Lekar nam je super i zna kako sa ovakvima kao sto je ovaj nas.Tamaraft,koji vitamini jos mogu da dodju u obzir?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Nemojte to raditi p[reko interneta - imate klubskog lekara, postoje lekari sportske medicine, kao i nutricionisti - nezahvalno je davati ovakve savete preko neta bez da se dete uopste i vidi i pregleda. Neuobicajeno je da decak od 13 godina koji se izlaze takvim naporima nema apetit - trebalo bi da jede kao ala. Ukoliko pak ima dozu razmazenosti oko hrane, to nije njegova greska nego vasa kao roditelja - jer je do 13 godine moralo da se insistira da se detetu predstave razni ukusi, 5 obroka dnevno i ono sto je obavezno da se pojede pa makar i po tri kasike (povrce, supa, meso, voce). Javite se nekom strucnom licu.
Puck
Novi član
Novi član

Dete,sport,ishrana!

Post od Puck »

Slazem se Garfield.Ja nisam naveo sta smo preduzimali u vezi apetita.Razmazen jeste i piri mu se i duva od kada je rodjen i kod kuce i kob baba i deda.Pod lekarskim nadzorom su od kada se pocelo sa treningom,klubski lekar je specijalista decije hirurgije,sportske lekare licno poznajem godinama.Svi njegovi rezultati su odlicni.On jede,da ne trenira verovatno bi bio debeljuca,nije neuhranjen,ne daj boze.Stvar je u tome sto bi zeleli da jede raznovrsnije,u kontaktu sam sa lekarima i nista sto mu se daje nije dato a da se nije kosultovalo sa lekarom,i PIKOVIT mu je dat tek kada je lekar rekao da je to OK.I ranije su mu davani vitamini.Glupo bi bilo da pisem o jelovniku u kuci ali ako neko moze da bira to je on.I lekar kluba se slaze da bi morao jesti kolicinski vise.I dete i mi ga veoma postujemo i konsultujemo.Samo zelim da cujem jos neko mislenje,nista na svoju ruku i iskljucivo sa neta u vezi njegovog zdravlja nece biti uradjeno.Hvala svakako.
Odgovori