Dete odbija da kaki vec nedelju dana
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Dete odbija da kaki vec nedelju dana
Imam sina od 3 godine i jos se odvikavamo od pelena. Nisam ga nikad forsirala. Preko dana je u gacicama i sam trazi da piski, a za veliku nuzdu obicno trazi pelenu. Inace pelene nosimo samo kad spava, pa on tako veliku nuzdu uglavnom obavlja posle spavanja dok je jos u peleni. Danas je vec nedelju dana kako nije kakio. Nece ni u pelenu ni na wc solju. Povremeno ga zaboli stomak i place. Bili smo kod lekara, ispipala mu je stomacic i kaze da je mekan da je na dodir ok. Stavila sam mu klizmu (po savetu lekara) i prvo vece nista, drgi put je vrlo malo kakio, i treci put nista(inace, vristao je dok sam mu je stavljala). I svaki put kad piski (mada i to sad nerado radi zato sto ga verovatno tera da se napregne pa ga zaboli) malo mu bude prvljava guza onako ispadne po malo kake. Znaci nije mu blokirano u crevima vec je tu spremno da izadje. Slabije i jede, vrlo malo. Nikad nije imao slicnih problema. Redovno je kakio svaki dan po vise puta. Ovako se ponasa normalno, veseo je i sve je uobicajeno. Imam uput za Tirsovu ili Institut ali me se plasim ako ga odvedem tamo da ce se skroz istraumirati narocito ako ga oni budu klistrirali. Koliko jos mogu da ga pustim da to uradi sam. Nece moci zauvek da se stiska i morace to da izbaci. Da li je neka od vas imala slicno iskustvo? Ja sam cula za to da se desava kad se dete forsira da skine pelenu, ali mi ga stvarno nismo forsirali. MOLIM VAS POMOZITE MI OCAJNA SAM.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Obucite mu gacice i nemojte mu vise stavljati pelenu, kad kontrolise sfinktere danju moci ce i nocu. Ako se i upiski - nema veze, stavite neku musemu i nikom nista. Ako se i ukaki - opet podnesite i to, ne pravite veliku dramu oko toga. Potpouno defokusirajte paznju sa rada sfinktera, ako trazi super, ako ne trazi opet dobro. Ne radi se o problemu s adigestivnim traktom nego o psiholoskom problemu: ostavite dete na miru i nemojte mu stavljati cepice i nemojte ga podsecati i nemojte takoreci raditi ama bas nista po topm pitanju. KAkice. KAd odluci da ste zasluzili njegov "dragoceni sadrzaj". U medjuvremenu ako se u kuci desavaju bilokakve tenzije (u braku, u porodici, sa drugom decom u porodici itd) gledajte d aih smanjite na minimum, kao i da smanjite bilo kakav (ne smao povodom toaletnog treninga) pritisak na dete. Nema blokade creva, dakle kao sto i sami kazete - u jednom trenutku morace da defecira Kupanje u kadi punoj tople vode moze d apomogne u opustanju misica i defekaciji. TAkodje izbacite proste secere, banane i velike kolicine mlecnih proizvoda iz ishrane kako stolica ne bi bila tvrda.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pustite ga jos nedelju dana (kol,ko razumem kakio je, malo, posle cepica posl. par dana, ali - malo i jede pa je to dovoljno), ako se ne uspostvai defekacija u bilo kom obliku odvedite ga decijem gastrologu da ipak proverite da se ne radi o nekom funkcionalnom problemu/. Mada sumnjam. Nudite mu nosu povremeno (tri put dnevno) ali bez previse obracanja paznje na to, probajte uvece sa toplim kupkama, i ne dajte mu grickalice i suvu hranu.