Dermatologija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
simmi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 04, 2014 3:18 pm

Dermatologija

Post od simmi »

Molio bih sve koji bilo sta znaju ili su imali iskustva sa ovakvim problemom da pomognu.Ovo pisem u ime moga druga jer je njega jako sramota da bilo koga pita,pa se samo meni poverio.Ima problem sa zadnjicom.Naime na zadnjici ima crvenilo sa krastama ili grubom kozom kako vec.Crvenilo kako mi je rekao nije blize cmaru nego blize izvici zadnjice.Rekao je da nema osecaj svraba,peckanja,bola.I takodje je rekao da to ne krvari ne flisuje,samo ga muci to crvenilo i kraste koje kako mi je rekao nekada odpadnu oljuste se,a kada otpadne ostane zdrava koza koja je samo crvena.Znaci nakon otpadanja nema krvi niti bilo cega slicnog,samo mlada i glatka koza.Rekao mi je da je to crvenilo nekada jace a nekada slabije izrazeno.To je kako mi je opisao kao jedan krug i isped tog kruga ka prednjem delu jedna linija,i da je to crveno sa krastama.Takodje je rekao da dublje ka cmaru je sve ok nema crvenila sve je normalno,a kao sto sam napomenuo to mu je vise ka spoljnoj strani zadnjice.Kao druga u poverenju sam ga pitao za higijenu,nasta je on odgovorio da je to sve redovno i ok,ali da nekada nakon tusiranja zna da mu bude jos crvenije.Koristio je razne kreme pa cak i bebi puder i pavlovicevu mast.Nekada mu bude bolje ali nikada to crvenilo ne nestane,dok kraste nestaju i stvaraju se u krug.Molio bih ako neko ima savet ili bilo sta da pomogne.Drugu zelim sve najbolje zato ovo i pisem a ne zato da bi se podsmevao ili ga izdao.Ako sam nesto napisao sto nije dozvoljeno molio bih da se to otkloni posto sam nov pa ne znam sta bas sme da se pise (U ovom slucaju ime kreme koju je koristio).Hvala svima u napred.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Dermatologija

Post od Dejanbg »

Bilo da se radi zaista o drugu, ili o tebi, treba to doktor da pogleda. Ovako preko opisa se ne može mnogo šta pametno reći.

A to nije nikakva sramota i nema razloga za istu, i takve stvari na intimnijim mestima mogu svakom da se pojave.
simmi
Novi član
Novi član

Post od simmi »

Dejane.Razumem ja ali kako nekome reci idi kod doktora da ti gleda crvenilo na dupetu?A pri tom ga je sramota da kaze bilo kome,sem meni sto je jedva nekako kroz pricu rekao.Da je dete pa ga odvedes i kraj ali vec momak i ide da mu doktor gleda dupe zbog crvenila,odma ce da bude kako je to dopustio jer se kupa ili slicno.A decku se pojavilo nije kriv sve pazi i maze i pere ali nece da prodje.Pa i meni bi bilo neprijatno dobar dan pogledajte moje dupe bas je lepo crveno itd :o :oops: Sramota je kad odrsla osoba ima nesto ko ojed kod bebe ili slicno i tek tako da bane doso zbog crvene pip ajde pogledaj :cry:
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Stvarno mi nije jasno tvoje razmisljanje pa ni njegovo,pa dupe je deo tela kao i svaki drugi, a kako ja idem da mi pregleda debelo crevo i suljeve---eeee. Ajd da razumem da ga sramota da kaze nekoj devojci ili vec kome ali doktoru, zabogaa-pa odrasli ste momci i ne dozvolite da vas takve stvari sputavaju u zivotu, pa to su ciste glupostiiiii-reci da te sramota da kazes doktoru da imas crvenilo i kraste na dupetu.
NEMOJ DA TRAZIS NIKAKAV IZGOVOR VEC MU KAZI DA MORA KOD DOKTORA-pa makar bio crven kao bulka od stida.
simmi
Novi član
Novi član

Post od simmi »

Vaso ja tebi skidam kapu.Znaci hrabrost otici doktoru da ti gleda pip i debelo crevo i suljeve to je cista hrabrost.Ipak crvenilo i kraste je nesto sto se desava maloj deci a za odrasle je to sramota kako god.Ubedicu ga nekako.Kolko ce ga biti stid mislim da ce pip naspram lica biti belo. :oops:
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

veruj mi da mi je smesno, pa znas li samo koliko ljudi pati od suljeva--i doktor im to pregleda ili uroloskih problema pa doktor pregleda i polni organ i cmar--sve je to za doktore deo tela-trebalo bi da je i za tebe i njega, ako ne dok nema problema a ono kad ima problema nema sta da razmislja ,kakav stid i sramota-poboguuuuu
Odgovori