Depresija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
HAJDI.M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 13, 2010 9:54 pm

Depresija

Post od HAJDI.M »

Prvi put sam na forumu i molim vas za pomoc. Da li se lekovi kao sto su tolvon, lendormin i rivotril smeju kombinovati? I ako smeju koje su maksimalne doze za iste? Moja tetka ima dugogodisnje probleme sa depresijom, i nesanicom, (imam utisak da ove lekove uzima na svoju ruku), naravno nije joj bolje, jako je pospana tokom celog dana, žali se na glavobolje, cesto jedva hoda, a par puta je i pala u kuci. U lekare je potpuno razocarana, konsultuje se sa svojim neuropsihijatrom, uglavnom telefonski (napominjem da se pomenuti dr.,meni nikako ne dopada),i meni ne preostaje nista drugo nego da zatrazim strucno misljenje, preko neta?! Dajte mi vase predloge i sugestije... Napominjem da je do skoro pila lorazepam, koji joj je dr. zamenio sa rivotrilom.Radi se o starijoj osobi.
dragan11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 17, 2010 1:46 pm

Re: Depresija

Post od dragan11 »

Nisam stručnjak, ali Rivotril je lek pritiv epilepsije, koji se u malim dozama koristi i kao anksiolitik, Tolvon je antidepresiv, dok je Lendormin hipnotik. Stoga bi teorijski mogli da se kombinuju, ali je Rivotril jak (dva puta jači od Lorazepama, 6 puta jači od Bromazepama za isti broj mg) jako adiktivan (vrlo brzo stvara zavisnost i toleranciju), Lendormin je veoma jak lek (gotovo da deluje kako anestezija, u san baca kao u komu), kao i Tolvon. Ko god da je to prepisao išao je na neku vrstu farmakološkog maksimuma, što se može tolerisati do par nedelja.
Ja bih otišao kod nekog drugog psihijatra i hitno zatražio "second opinion".
Dimitrije1332
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 3:24 am

Re: Depresija

Post od Dimitrije1332 »

slusaj PODHITNO !!!!!!!! DA TI TETKA URADI COLOR DOPLER posto mi sve to zvuci na zacepljenje ili na savijenu kartidnu arteriju svi se simptomi poklapaju , i da uradi magnetnu rezorancu , ocekujem rezultate
Odgovori