depresija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
vozackadozvola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 3:39 am

depresija

Post od vozackadozvola »

imam jedno pitanje i bio bih zahvalan da cujem misljenja drugih ljudi.Vec dve,dve i po godine mislim da patim od depresije,tako sto nemam zelju za nekim osnovnim stvarima,nemam zelju da odem u grad,da nadjem devojku,osecam se jako lose i tuzno,a sto je najgore mnogo ravnodusno,pa sam otisao kod psihijatra kome sam to ispricao\on me je pitao kako provodim dane,sa kim se druzim,kako spavam(dobro sam spavao),pitao da li imam neke probleme,ja rekao da nemam.I prepisao zolft.Rekao da taj lek deluje posle mesec dana i da se pije minimum 3 meseca.Rekao mi je da mogu da dodjem jednom mesecno ako hocu,da mi prepise novu dozu.Ja pijem zoloft vec mesec dana i osecam blage promene.Mene zanima da li ovaj lek ima stetna dejstva i koja?a moju sestru zanima da li je u redu to sto lekar nije pokusao da razgovara sa mnom o tom mom depresivnom stanju i sto ne pokusava da resimo problem koji je prouzrokovao to stanje,sto nema nikakvih kontrola kod lekara i sto mi je tako olako prepisao antidepresive i savetuje me da potrazim strucno misljenje kod jos nekog lekara.Sta vi mislite o tome.Inace imam 20 godina.
hvala
akbar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od akbar »

ako ti zoloft pomaze to je dobro. svaki dobar psihijatar zna sta radi. mozda ti jos nisi spreman da krenes da resavas problem u stanju u kome si, i mozda ti je potrebno vreme. ako ti je rekao da mozes da dodjes jednom mesecno, to znaci da ti on na jedan veoma diskretan nacin nudi saradnju. ti ces odlascima tamo i ako se na to budes odlucio, uspostaviti kontakt sa njim. tvoj slucaj nije ozbiljan a da ima stetna dejstva doktor ti ga ne bi prepisao. konacno, bolje se osecas. pitanje koje si postavio forumu, postavi svom psihijatru. napravio si dobar korak ka svom izlecenju i budi strpljiv. kolika je doza leka koju uzimas?
Odgovori