vec dosta dugo osecam neku vrstu depresije tugu i krivicu, ponekad mi dodje osecaj da nezelim vise ovako da zivim, imam 18 godina i nedavno sam preselio u novi grad, a pre toga sam izgubio blisku osobu, neznam sta je tacno moj problem ali znam da vise nemogu da podnosim to. takodje imam problem sa komunikacijom, dok sam isao u srednju skolu s nikim skoro nisam komunicirao, bilo je kao da nemogu da nadjem prave reci, mislio sam da je to samo takav period u mom zivotu i da ce proci, trenutno sam prva godina fakulteta i nista se nije promenilo, sto jos vise povecava moju depresiju, jer imam osecaj kao da sam izolovan od drustva, hteo bih da se resim tih problema i da imam normalan zivot kao i svi ostali. bio bih zahvalan za svaki savet.
(izvinjavam se zbog mogucih gramatskih gresaka)
depresija i problemi sa komunikacijom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Re: depresija i problemi sa komunikacijom
Da li si razgovarao sa nekim iz svoje porodice o tome sto te muci
jesam razgovarao sam sa roditeljima ali oni nikako da shvate, misle da ja izmisljam moje probleme, njihova reakcija je bila: nemas ti problema misli pozitivno i sve ce biti ok
-
- Aktivan član
A zasto nebi otisao kod nekog psihologa ili psihijatra i porazgovarao.Mislim da tako najbolje mozes da rijesis svoj problem.
planiram da odem, ali ovaj mesec nisam u mogucnosti ( zbog privatnih stvari) tako da cu tek sledeci mesec ici, ali neznam kako izdrzati dotle
-
- Aktivan član
Vjerujte mi da je zdravlje najprece,i ako vas to toliko muci da ne mozete izdrzati,onda odlazak doktoru ne mojte odugovlaciti.Morate naci slobodno sat vremena i otici.
Башчеличе, шта си урадио за ових годину дана?
ja skoro i zaboravio za tu temu
dosta toga se promenilo od tad, uglavnom sam saznao sta mi je stvaralo depresiju i uspeo sam nekako da je smanjim na minimum. tad sam i bio promenio zivotnu sredinu, preselio se u novu drzavu pa nisam imao nikog bliskog, sad sam se uklopio i mnogo je bolje

dosta toga se promenilo od tad, uglavnom sam saznao sta mi je stvaralo depresiju i uspeo sam nekako da je smanjim na minimum. tad sam i bio promenio zivotnu sredinu, preselio se u novu drzavu pa nisam imao nikog bliskog, sad sam se uklopio i mnogo je bolje
Daj Boze da je tako---prosto ne verujem da za par meseci to moze da se resi i pretpostavljam da je to kod tebe promenjivo stanje---pa si ono pisao kad si se bas lose osecao a ovo kad si bolje---opet kazem da ne verujem da si taj uzrok koji si opisao dobro procenio--tj mislim da si ga podcenio---no u svakom slucaju ti zelim svako dobro a ako te ponovo naidje los period nemoj se ustrucavati da potrazis pomoc i ovde a prvenstveno kod neuropsihijatra ili psihologa.
SRECNO
SRECNO
jeste u pravu ste sto se tice toga da mi je raspolozenije promenljivo, i ponekad mi se u jednom trenutku skroz promeni. ne kazem da sa se skroz resio problema ali, mnogo se bolje osecam nego pre godinu dana. isao sam neko vreme kod psihologa koji mi je malo pomogao. inace provodim dosta vremena uceci pa nemam vremena da razmisljam u problemima.
Коју блиску особу си изгубио?