Depresija i/ili stres!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
andjeo11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 6:05 pm

Depresija i/ili stres!!!

Post od andjeo11 »

Dragi moji znam da nije lepo otvarati nove teme ali mislim da ovog puta moram da se umeam.

Imam 26g. iz malog sam mesta, prijatnog izgleda-imam fakultetsku diplomu, i jos ponesto, ali nemam srece! Kao i mnogi gresila sam u mladosti i to poprilicno, odrasla sam bez oca, cesto i bez majke-sa pokojnom tetkom,dedom i babom-svi su umrli. Od smrti tetke moja majka se posvetila bratu38g i sestri 34g vise i nikada nije bila zadovoljna samnom, iako sam vec sa 15g, upisala dobru skolu, govorila 3strana jezika, odlican djak, svirala violinu i klavir. Za mene nikada nije bilo novca ni za uzinu a ni ljubavi. snalazila sam se. U grad nisam smela ni sa 18g-vec samo do 23h. preko raspusta sam morala raditi u prodavnicama, buticima i firmama kao prevodioc na strane jezike, a platu nisam smela da uzmem vec mami da dam na raspolaganje. ( mama je imala dobru platu ali ja nisam imala dzeparac) morala sam da se oblacim kako ona kaze jedem sta ona kaze spavam sa njom da nije sama, e onda je dosla moja sestra od tetke(one koja je umrla), i vec sa mojih 17 me terala da je slusam, pokrivam za gluposti i stalno me je ucenjivala, brat od iste tetke je stariji 12godina i sada ima 38-jos uvek student-bez posla i motivacije, krade novac i meni i svima.... Eto to je bilo i jeste i dan danas moje okruzenje.
Sve bi bilo uredu da ja nisam sa mojih 22-23g pozelela da promenim moj zivot koji je bio jadan, i srela coveka-"mojih snova"- starijeg od mene 16 godina, usput to je bio sestrin gazda i ja sam mu se svidela pa je ona resila da nas "smuva" sa njim uz nadoknadu od po 50€ mesecno! Draga mama nije za to znala, i posle 3 godine moje patnje i skrivanja uz sestrine reci ako neides sa njim reci cu tvojoj majci i izbacice te iz kuce, njega koji je imao porodicu i njegove isto kao moja majka divne supruge-on se reastao sa njom, a ja resila da pobegnem od svega- priznala majci za njega ona me najurila od kuce i ja otisla za Austriju sa njim da zivim. Bila sam mirna 6meseci, a onda ponovo sa mamom se pomirila- moj dragi nece da se zeni samnom jer mu je muka od braka, meni trebaju papiri za boravak, placem ponovo svakog dana kao onda kad se moje drustvo igralo a ja morala ovce da cuvam jer pijani deda nece, Sa majkom sam ok sada mada cim odem kuci nesto nestane, i naravno ona mene okrivi. Dosta mi je svega neznam ni gde cu ni sta cu. Dodje mi da se ubijem jer sam stvorena samo da patim.
Jojo84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 9:32 am

Re: Depresija i/ili stres!!!

Post od Jojo84 »

zalosno stvarno... :( kakvih ljudi ima na ovom svetu...a i koliko nepravde.. da dobri uvek na**bu..nemoj ni u ludilu da razmisljas o samoubistvu!! niko nije vredan toga.. dobra si, pametna si, skolovana,mozes da budes svoj covek..mlada si da razmislas o samoubistvu,ima jos puuuno zivota ispred tebe..a sreca ce doci videces :wink: samo moras da iskorenis sve lose osobe u tvom zivotu pa makar koliko ti bile biske! uvek si najbitnija prvo ti, i uvek gledaj sebe! :wink:
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Post od *kristal * »

Strasno,veruj razumem te ,ni moj zivot nije bajan,ponekad ima tako crnih dana da se pitam cime li sam ih zasluzila pa opet krenem dalje,sta bih ti rekla moze biti bolje a i gore zivot je to,potrudi se da se zaposlis i bar na neko vreme se odvoji od svih,sve najbolje :cry:
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

jedini nacin je stvarno da se pokusas zaposliti i ziveti svoj zivot-rascistiti sa svima-ako jos toliko snage imas a ako ne---nadji nekog makar preko ovog sajta ili nekog chata ili sta znam sa kime ces moci popricati i otkriti sva svoja osecanja,ne mogu da kazem da je ljubav jedini lek al barem srodna dusa ili neko kome mozes verovati-makar bio i totalno nepoznat do sada.
NE DOZVOLI DA PADNES ISPOD NIVOA KOJI TE SPUTAVA U TVOJIM ZELJAMA I PLANOVIMA-NEKI PLAN MORAS DA IMAS I DA STREMIS DA GA OSTVARIS.
POKUSAJ DA PROMENIS DRUSTVO_SREDINU NESTO U ZIVOTU-pokidaj te lose veze ma i sa rodjenom majkom.
NADJI NEKOGA ILI NESTO SA KIME ILI SA CIME CES SE BAVITI NA SASVIM DRUGI NACIN-
AKO TI NE IDE-idi kod lekara-on ce te uputiti dal kod psihologa ili psihijatra i ne drzi nikakvu tajnu,sve karte otvori....
SRECNO
Odgovori