Trudna sam 7,5 nedelja. nosim blizance zahvaljujuci vantelesnoj oplodnji. ybog blage insulinske rezistencije pijem siofor 500mg 3x1 vec godinu dana, i receno mi je da to moram da radim do 12te nedelje trudnoce.
utrogestan mi je prepisan u doyi 2x2, medjutim moja dr mi dopuni depo progesteron inekcije na 3 dana po 250mg po ml i primih je u petak. isto vece mi se pojavio BRAON ISCEDAK. trajao je jos sutradan malo, a posle toga vise kao ciscenje jos dan. medjutim danas, posle ukupno 5 dana nakon prvog pojavljivanja pojavilo se ponovo ali jos manje. e sad, ja sam odmah drugi dan otisla kod druge doktorke privatno (jer je bio vikend) a ona mi je samo povecala utrogestan na 3x2, a rekla da ne primama depo progesteron.
posto se evo ponovilo braon krvarenje posle 5 dana, a i glava me boli kao da cu da dobijem, pitam se da li je trebalo ipak da primim inekcije iako je druga dr rekla da je previse_ da li uopste mocye da bude previse progesterona u prvom trimestru?
ono sto me je navelo da poslusam drugu dr je cinjenica da u uputstvu za depo progesteron pise "istovremena primena sa antidijabetickim
lekovima , moze izazvati promenu doze antidijabetika. moguce je
smanjenjenje tolerancije glukoze."
zato racunam ako koristim utrogestan vaginalno, a ne muskulatorno -da ne bi treblao da bude kontraindikacija... da li gresim?
drugi problem je sad taj sto pojava krvi i ova vrucina moye da dobvede do infekcije a meni se ne piju antibiotici napamet, a sumnjam da brisevi mogu da se urade sad...
da reyimiram:
1. da li siofor i depo progesteron mogu da se koriste u isto vreme
2. da li treba u trudnoci piti antibiotike preventivno, bez antibiograma, cak iako sam na taj eritromicin ranije uglavnom "bila rezistentna"?
3. da li ima smisla raditi dabl, tripl test i amniocinteyu kod bliyanacke trudnoce? imam 37 godina
hvala unapred na svim odgovorima
DEPO PROGESTERON I SIOFOR U TRUDNOCI
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA