Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Prosle nedelje sam radila depilaciju ruku, medjutim ostale su mi crvene fleke na rukama za koje mislim da su opekotine, i kao da mi se skinuo prvi sloj koze ili sta vec... Pokusala sam da mazem sa jabukovim sircetom i belancetom, medjutim bas i nije bilo nekog efekta. Pre neki dan sam namazala jekodermom i cini mi se da prolazi, ali cula sam da nakon toga ostanu fleke pa me zanima na koji nacin njih mogu ukloniti?
Jabukovo sirce nikako.Ne bih rekao da je opekotina,pre iritacija,mada ne znam cime ste se depilirali.Uglavnom,kako bilo,jabukovo sirce ili bilo kakve kiseline ne dolaze u obzir.
Mozete mazati jekodermom ili linola fet kremom.Ako crvenilo potraje moze nekoliko dana da se koristi i elokom krem.To je kortikosterodini krem koji brzo povlaci crvenilo,no ne sme se koristiti dugo.
Da li ce ostati felikica,tesko je reci,pretpostavljam da nece ili bar da to nece biti nesto primetno.A ako nesto ostane,otom potom.
Jesi li ti radila depilaciju ili "trajnu" epilaciju?
To je kod tebe iziritirana koza, a tako vrlo reagira koza ispocetka na ipak agresivne metode. Naravno da ti je koza buknula ka si je jos nasljapkala sircetom.
Jekoderm, Pantenol... regenerise i obnavlja ostecenu kozu, zato ti se i smiruje. Nece ti ostati trajne fleke, samo je sad neguj i ne izlazi se suncu jer ce ti tu na mestima koja su sad ostecena koza jace potamniti, poznat ce se .....I sirce nikako ne koristi u kozmeticke svrhe....Preko leta se ne koriste ni daleko maje agresivnije kremice s dodatkom C vitamina, zbog reakcije na sucu. Dakle kosuljicu s dugim rukavima dok si na otvoreom.
Borogal krem ili pantenol, izbegavati sunce, i sledeci put malo pazljivije zagrevati vosak ili bar nabaviti toplomer kad se vec depilirate u kucnoj reziji!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Definitivno se kloni sunca.Ja sam prosle godine tako prosla sa "hladnim" voskom, nikako nije hteo dovoljno da omekne i na kraju sam se malkice ispekla na regiji unutrasnjih butina i prepone.Mazala sam jekodermom i crvenilo je ocas posla nestalo ali sam isla na more za dva dana i lepo se suncala i dobila fleke u obliku onih traka za depilaciju na tim mestima u vidu tamnije preplanule koze koje su se naravno pocele guliti i pre nego sam stigla kuci:(
melita keller napisao:Definitivno se kloni sunca.Ja sam prosle godine tako prosla sa "hladnim" voskom, nikako nije hteo dovoljno da omekne i na kraju sam se malkice ispekla na regiji unutrasnjih butina i prepone.Mazala sam jekodermom i crvenilo je ocas posla nestalo ali sam isla na more za dva dana i lepo se suncala i dobila fleke u obliku onih traka za depilaciju na tim mestima u vidu tamnije preplanule koze koje su se naravno pocele guliti i pre nego sam stigla kuci:(
Da li su ti ostale te fleke ili su kasnije prosle?
Kada sam se suncala fleke su brze tamnele posto je to ajde da kazem bio dubinski piling, pa je koza osetljivija, kada se ogullo onda je bilo svetlije od ostatka pa kada sam pocela da gubim boju oo nove godine tada se izjednacilo a ovo se desilo u avgustu.E sad moram naglasiti da jako brzo tamnim i moja koza dugo zadrzava boju od suncanja i retko se gulim posto sam tamnoputa.Ja se nadam da neces proci tako jer ruke su ipak vidljivije od prepona i unutrasnjih butina
jabukovo sirce kao sto su i drugi rekli to nikako.
ali jekoderm (u kome ima ribljeg ulja), nevenovo ulje ili nevenova krema sa pcelinjiom voskom, kantarion koji je na suncu pustio aromaticna ulja u maslinovom ulju (tzv. kantarionovo ulje), prirodni Aloja gel, to sve pomaze.
takodje imas d anabavis i melem protiv opekotina od "Mente-Padej", to je odlicna stvar.
za fleke ne brini proci ce vremenom ako ostanu. najvaznije je da ti se koza oporavi.
i nemoj nikada vise depilirati ruke toplim voskom, on je vise namenjen za noge. koza na rukama je osetljivija od koze nogu.
najbolje je da koristis hladni vosak - ima ga sa onim tracicama, stavis tracicu na kozu, i povuces u suprotnom smeru i gotovo... posle obrises maslinovim uljem operes blagim sapunom i namazes prirodnim aloja gelom.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
samo da napomenem, kada sam rekla 'hladni vosak', mislila sam na one trakice sa voskom koje se ne zagrevaju. samo se izmedju saka malo protrljaju, pa onda razdvoje po dve trakice i stave odmah na kozu.
najbolje su one koje u sebi imaju ulje lavande (ne secam se proizvodjaca, mislim da je neki hrvatski...), a kupuju se u jednoj nasoj poznatoj drogeriji.
a alojin gel kao sto sam napomenula je nezaobilazan posle bilo kakve depilacije. on idealno hidrira kozu i smiruje je, hipoalergenski je...
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski