Demencija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Gordana Goga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 17, 2014 9:04 pm

Demencija

Post od Gordana Goga »

Da li postoji mogucnost da zenska osoba stara 39 god.ima demenciju ili alchajmerovu bolest?Ona se 4 god.leci od depresije,pije sidatu 2x1 od 100mg,lexilium 3x1 od 3mg ,bisoprolol 1x2,5mg .Medjutim, u zadnja 2 meseca jako zaboravlja,iako je zaboravnost postojala i ranije,ali ne u toj meri...zaboravlja cesto naziv ulice i broj gde zivi,sa novcem se tesko snalazi,zbuni se svaki dan u nekoj situaciji sa ljudima,mnogih dogadjaja iz proslosti se ne seca,pamti negativne stvari,a malo pozitivnih,najbolje joj je kad je sama jer se svaki dan zbog nekog uznemiri,iznervira...a stvarni razlog za to ne postoji i toga je svesna kad se smiri.Postoji nasledni faktor,po zenskoj liniji sve su bile neuropsih.slucajevi...a majka ima i epilepsiju ,mozda i Alchajmera ali ne zeli vise na ispitivanja...ima sve simptome Alchajmera... pije tabl.Topomax.Zelim da mi bude bolje i da se suocim sa problemom...zelim da budem dobro i da normalno zivim... Znam da je tesko nesto reci na osnovu ovih opisa,ali me cisto zanima vase misljenje u vezi te zaboravnosti...

Read more: http://www.doktor.rs/forum/ucp.php?i=pm ... z2wIvmoziK
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: Demencija

Post od tanja68 »

Nije iskljuceno da osoba od 39 god ima demenciju, to se zove presenilna demencija, ali su ti slucajevi izuzetno retki. Ovde bih pre rekla da se radi o pseudodemenciji koja je uzrokovana osnovnom bolescu tj.depresijom i lecenjem depresije leci se i ona.
U svakom slucaju bilo bi dobro otici kod lekara da se to proveri i eventualno koriguje terapija.
Odgovori