Postovani,
pre svega vas srdacno pozdravljam, dugo pratim pisanja i trazim i nalazim odgovore na vasem forumu.
Moj problem je sledeci :
Radi s eo mom suprugu koji boluje od sledecih bolesti: St . post IVC aa VI et ReIVC am II
i 63, F01, G 30, Hypertensio art. HLP
dakle, prosto recenom u zakljucku neurologa (zadnjem nalazu) je navedeno da se radi o hronicnim posledicama brojnih cerebrovaskularnih inzulta (mozdanih udara) ciji kumulativni efekat daje sliku vaskularne demencije po tipu bolesti malih krvnih sudova mozga.u znatno pogorsanje na planu kognicije .lecenje je zavrseno i nije potrebna hospitalizacija...i da, ima hemiparezu leve strane tela.
Sve je potkrepljeno gomilom drugih nalaza ukljucujici neuropsiholosko testiranje gde se jasno vidi poremecaj pamcenja, verbalne fluentnosti, paznje, depresivna obelezja, emocionalna inkontinencija, kao i nalaz NMR- hronicne ishemijske lezije u ponsu, supratntorijalno obostrano brojne delom slivene hronicne ishemijske lezije.
Sa svim tim nalazima , moj suprug drugi put biva odbijen od strane Invalidske komsije u zahtevu za ostvarivanje prava na invalidsku penziju.
Savetovano nam je da ulozimo zalbu drugostepenoj komisiji.
Moje pitanje je: Da li iko zna koliko ima smisla ulaganje zalbe?, Da li se desava i u kom procentu da se preinaci odluka prvostepenog organa (konkretno kad su invalidske penzije u pitanju)...umorni smo od svega , covek je otpusten sa posla upravo kad su krenuli problemi i ostecenja mozga, kada vise nije mogao adekvatno da obavlja svoj posao (bavio se intelektualnim radom)..i sad je proglasen SPOSOBNIM ZA RAD !??..bilo kakav odgovor ili razmena iskustva bi mi pomogla u ovom trenutku. Hvala
Demencija-invalidska penzija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA