Dekubitus

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jelena000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 11, 2015 3:25 pm

Dekubitus

Post od Jelena000 »

Moj deda ima prelom kuka i vec dve nedelje lezi. Na desnu nogu postavili su mu gipsanu cizmu i kada smo je skinuli primetili smo da se na peti pojavio dekubitus jer je cizma bila lose odradjena. Treba mi savet,da li to treba seci jer je on pri tom i dijabeticar,prima insulin 3 puta dnevno,a znam da rane sporije zarastaju kod dijabeticara? Dekubitus je u nekoj pocetnoj fazi,ali siri se. Dobila sam savet da pije antibiotik,ali cak mi nisu rekli ni iz koje grupe,tako da ne znam sta da mu kupim?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Dekubitus

Post od aaaca »

Неко је на овом форуму спомињао одличан лек за декубитус али га се не сећам. Пробај да га нађеш.

И ја знам један одличан лек. Треба један јак магнет учврстити што ближе рани и видећеш како на твоје очи зараста већ за неколико дана. Само магнет мора да се носи 24 сата непрестано.
Jelena000
Novi član
Novi član

Post od Jelena000 »

Hvala! Nemamo sta da izgubimo tako da vredi probati. Cula sam za flastere sa srebrom,samo sto rana jos nije otvorena,pa ne znam da li bi znacilo. Ubacila bih sliku ali ne znam kako? Peta je plava,ima i crvenog na ivicama,a u sredini je belo,samo sto to nije otvoreno.
Jelena000
Novi član
Novi član

Post od Jelena000 »

Pokusala sam da okacim sliku,ali ne znam :-?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

За сребро стварно не знам. Читао сам да су користили чак и петролеј, али не знам детаље.

Слику мораш да поставиш прво на неки сајт као што је на пример http://www.dodaj.rs. Онда линк слике поставиш овде.
Odgovori