Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 27, 2008 10:59 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 1:49 am
Postovi: 120
E pa Majjo, virtualno pojacanje je stiglo :lol: :lol: .
Sad vam ne preostaje nista drugo, osim da nas poslusate :wink: .

Garfield-ova propozicija mi se zaista svidja (Da se ne baca!).

A sto se maminih bolova tice, posto su sve jaci, da li koristi neke lekove koji bi mogli bar malo da joj pomognu. Ako postaju nepodnosljivi, kakav bi stav mogli da zauzmu ti iz palijativnog odelenja. Da li je tamo sproveden "protokol" graduelnog davanja lekova za umanjenje bolova, pocevsi od paracetamola, pa do morfijuma?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 27, 2008 5:38 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Dobrodošla Garfield, sada ću da krenem redom, oduševili ste me ovim postom........ :lol:

Garfield je napisao:
Sto se tice Xanaxa, ajde sad lepo ovako da se dogovorimo: Uzmete pola tablete Vi, a pola tablete date mami. Tako ujutro pa onda uvece! (Da se ne baca!:) ). Stvarno, ne salim se. Ne znam kome je vise potreban. Sa Karbapinom Xanax nema veze i nemate razloga za strah od toga, sve je ok. Moze da joj neznatno obori pritisak, onda mozete da idete na 2x1/4 (mozete i sebe da startujete na tu dozu).

Genijala raspodela terapije - "da se ne baci"!!! :lol:
Ja sam sada u klasičnoj poziciji uvodjenja terapije - kupim lek, a on onda "stoji" na stolu, ja ga posmatram....... :roll:
I mi se tako gledamo, merkamo, ne zna se ko šta kome misli, da li lek meni "veli" : "Doći ću ti glave" haha ili ja njemu: "E neću te uzeti, pa da si još toliki!!" :lol:

I to tako može da potraje.......do u nedogled....... :lol:

Što se pritiska tiče, svi lekovi koje mama uzima obaraju pritisak, a ja od toga dobijam "panične napade" (ne u pravom smislu, nego me uhvati frka!!), a uz sve to joj dajem i Trodon, koji takodje obara pritisak.

Zbog toga me je strah (što se mame tiče), a zbog sebe - ako mi obori pritisak, kud ću onda i šta ću, i ovako zna da mi padne na 75/45 (kada popijem Persen), pa onda samo bauljam po krevetu, na nogama jedva stojim.......zato me je strah da počnem i ja sa njim, ali mic po mic, vidim ja da ubedjujete Vi mene polako, samo još da "svarim" to. :lol:


Garfield je napisao:
Ne znam sta bi mogao d aznaci otok na licu o kome govorite, ali ne mislim d aje mama za manitol. Manitol se daje zbog oticanja mozga.
Sto se Vas tice: NEOPHODNO JE (INSISTIRAM) da jedete 3 puta dnevno. Da pijete dosta tecnosti.

E ovo je zaista pravi majčinski savet, od srca sam se nasmejala kada sam čitala ovaj deo posta!! :)
Utanjila sam sa jelom, priznajem, ali zato vodu i vitamine pijem kao kamila. Svaki dan ću čitati iznova i iznova ovaj post. :)

Garfield je napisao:
Da placete kad god Vam se place (mozete u WCu ako necete pred mamom), d auzimate Xanax da bi ste malo stali na loptu i dlai svom sistemu pauzu od adrenalina. Neophodno je da pravilno disete - molim Vas da budete u kontaktu sa sobom: ako grcite trbusne misice ili misice grudnog kosa i prestajete da disete, ukoliko zaustavljate disanje nakon udaha i ne izdisete vis esekundi, ukoliko ne udisete normalno - re,metite proces disanja koji je neophodna za oslobadjanje tenzije i emotivnog nabolja, dakle molim Vas da tendencioznopratite sebe d ali disete i da po potrebi kazete sebi "Disi....", zatim da opustite misice ramenog pojasa, ruku, trbuha, karlice i nogu. I tako nekoliko puta na dan. Svaki put kad ovo pokusate tj kad se setite to da urdaite prakticno cete osvestiti koliko ste zgrceni, napeti i koliko vam je disanje poremeceno.

Čitajući ovo, pratila sam i uputstva i ostala u šoku koliko sam bila zgrčena (čak i u ovim momentima kada se opustim, kad sedem pred komp-što mi kao predstavlja predah). Opuštala sam deo po deo, kako u postu i piše i tek sam tada primetila koliko sam u stvari napeta.
Kakav sjajan osećaj nakon toga. :)

Garfield je napisao:
Svesno smanjite unos kafe, i dogovorite se sa sobom koliko cigareta cete danas popusiti, izvadite visak preko tog broja iz kutije i zakljucajte ih u orman. Mislite o tome kolko pusite kada posezete za cigaretom u kutiju. Svakoga dana uzmite 1 gr Vitamina C. Nemojte uzimati alkohol.

Kafu skoro da i ne pijem (popijem jednom u dva dana jednu nes 3 u 1, tako da mi to nije problem, ali zato cigarete.... :roll:
Vitamin C (i ostale) redovno pijem. :wink:
Alkohol ne pijem ni za Novu godinu. :lol:

Garfield je napisao:
Ovo su male stvari za sapoispomoc dok ne odete kod nekoga ko ce Vam biti od vece pomoci, ali ajde pokusajte da dozvolite da neko drugi - pa makar to bio neko iz virtuelnog prostora - malo vodi racuna o Vama i kaze Vam konkretno sta da cinite a Vi kao poslusate, moze? Pokusajte.

Javite kako je mama sa Xanaxom.

Naravno da ću pokušati, beskrajno Vam hvala što brinete o meni, nema veze što je virtuelno, mnogo znači. :)
U stvari, ovo je trenutno ceo moj svet, za drugi ni mesta ni vremena nemam.


Odoh sada da dam mami da jede (a ješću i ja, danas klopamo biftek na kamaku, stigla je penzija 8) :lol: :lol: :lol: ), pa prelazim na sledeći post, jer ovaj i ovako kuckam od sinoć..... :oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 27, 2008 5:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 7:47 pm
Postovi: 881
Garfield, hvala na odgovoru...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 27, 2008 10:01 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Girl: nema na cemu, tu sam d apomognem kolko mogu i ako mogu nesto.

Majo: sto se Xanaxa tice - od 2xl/4 od 0,25mg nema sanse da mami padne pritisak, ne lupajte glavu oko toga. Najzad i ako joj padne, u kr !) vetu je, samo ce biti nesto pospanija (a nece joj pasti TVRDIM). Isto vazi i za Vas, pocnite sa ovako malim dozama (pa ovo bre nisu doze ni za malu decu a kamoli za odrasle, ali posto ste u drami - ajmo polako, 2-3x1/4, p acemo da ispratimo i po potrebi podizemo svakih par dana do neke normalne minimalne doze za odrasle. Nemate razloga za strah. Stvarno. Znam da je tesko verovati nekome na nevidjeno, jos u virtuelnom prostoru, ali verujte - mnogo sam dobra (radim u zemunu a dolaze mi pacijenti sa Vidikovca - po preporuci, rekoh sebi danas "Boze mora da sam mnogo dobra a ni ne znam!!! :D ). salu na stranu, nemate sta da izgubite - probate, ako Vam nije dobro prestanete za 2 dana i molim fino. ali od tako male doze nema sta da Vam bude - ni dobro, a kamoli lose, to je samo faza uvodjena leka kao sto i sami kazete (nadam se da cu uspeti da Vas ubedim da sa faze gledanja predjete na visi nivo flerta! :) ).

U svakom slucaju, nastavite da primenjujete bar onaj deo mojih saveta koji Vam je prihvatljiv a tice se hrane, vode, pusenja, disanja.....

Javite sta se desava. Tarzite pomoc. Tu smo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 29, 2008 3:27 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Večeras smo imale situaciju, ali o tome ću kasnije, moram samo jedan mali osvrt na ovaj post, jer me je nasmejao do suza (a sada je prošla frka, pa mogu i da se smejem :lol:


Kada sam počela da čitam ovu rečenicu
Garfield je napisao:
Majo: sto se Xanaxa tice - od 2xl/4 od 0,25mg nema sanse da mami padne pritisak, ne lupajte glavu oko toga.


pomislila sam da će glasiti ovako: ".....nema šanse da mami padne pritisak, ne lupajte KO BOGA VAS MOLIM!!! :lol: :lol: :lol:

Dalje,
Garfield je napisao:
(nadam se da cu uspeti da Vas ubedim da sa faze gledanja predjete na visi nivo flerta! :) ).

Čim se pomene flert, meni oko zasija :lol: pa se tako nakon ovog posta upustih u avanturu :lol: i moram Vam reći da me je oborio sa nogu!! :lol:

Ajd što se mene tiče, pa može biti da je iz glave, ali mamu je sredio MUŠKI!!! A evo šta se izdešavalo: večeras tj već sinoć, nešto pre ponoći sam opet kod mame primetila da joj podrhtava glava, izmerila sam joj pritisak i puls i :o 116/84 a puls 178!!!!!!!!!
Odmah sam se setila Xanaxa, isekla 1/4 i stavila mami pod jezik, da brže deluje, a ja u onom transu pomislih na Vas i popih i ja. Da se ne baci. :lol:
Pošto se nakon pola sata ništa nije dešavalo, puls je ostao mami isti, ja pozovem Hitnu i oni mi kažu da joj dam i drugu četvrtinu, što ja i uradim. Mama je ubrzo zaspala mrtvim snom nešto pre pola 2 i evo i dalje spava kao mala beba. Prosto neverovatno, ali totalno joj je sa lica nestao onaj bolni grč, ja ne pamtim kada sam je ovako spokojnu videla...... Ne pamtim.

Puls je bio oko 168 skoro do pola 3 :o , a onda je opao na 90, pritisak je 100/70 (baš onako kako ste opisali, ne da ste dobri, nego ste ODLIČNI :D ), a ja sam u svemu tome potpuno opuštena, smirena i kako bih narodSKI rekla "uradjena" totalno. :lol: Ni sebe ne pamtim ovakvu, BAŠ sam opuštena, toliko, da mi je čudno.

Garfield je napisao:
U svakom slucaju, nastavite da primenjujete bar onaj deo mojih saveta koji Vam je prihvatljiv a tice se hrane, vode, pusenja, disanja.....

Javite sta se desava. Tarzite pomoc. Tu smo.


Beskrajno Vam hvala, primenjujem SVE vaše savete (izuzev pušenja, to me ubi!!) iako su prethodni dani bili jako teški u emotivnom smislu (počeli su svi da me spopadaju sa stvarima tipa "šta treba da radim kad dodje kraj, ubiše me u pojam sa papirologijama i nekim stvarima koje se moraju "obaviti", tako da sam bila u potpunoj dubiozi. :(


Nadam se da nisam pogrešila sa ovom polovinom što sam mami dala iz dva dela, ujutru ću joj dati 1/4 i naravno sebi dozu koja mi sleduje :lol:


Gfn, Gagi, stura ću i vama odgovoriti, sada moram da legnem, na oči više ne vidim, pola 4 je, a ustajem u 7.......


Puno vam hvala svima na svemu!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 29, 2008 9:39 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
E zabavili ste i Vi mene, bas! Znaci uradili ste se sa pola najmanje doze Xanaxa?! :) Auuu, nikad narkoman od VAs! ;) Elem, odlicno da ste probali, odlicno da je mami bilo bolje, odlicno da ste zvali Hitnu za savet i odlicno da ste joj dali polovinu (secate se, tolko sam vam inicijalno i rekla da joj date i da Vi uzmete). Dalje mozete probati sa 3x1/4 dnevno (za obe) a mozete mi svakog dana javljati kako Vm je (obema) pa cu ja vec podesiti dozu. U svakom slucaju drago mi je da ste s eupustili u avanturu jer je neophodno da se malo opustite. Ko sto rekoh, ako mama spava nocu - i Vi spavate nocu, sto je neophodno da bi ste danju mogli da funkcionisete. Xanax je odlican antipanik, prema tome samo nastavite da ga uzimate. Nema razloga za strah, ovo su zaista minorne, zanemarljive doze, i ne uzimate ih na svoju ruku vec kontrolisano tako da je sve ok. Moj Vam je predlog naravno da kad nadjemo neku dozu koja mami i Vama odgovara budete neko vreme na njoj (ako je to 3xl/4 onda stalno tako, ako je to 2x1/4 onda tako stalno) i da se prosto pridrzavate zakonomernosti uzimanja ovakvih lekova (uzimanje lekova 'po potrebi' sem ako nisu za bolove me uzasava!).
U svakom slucaju tu sam ako sta treba, cujemo se, odo ja na posao. Topli pozdrav (nadam se da imate klimu, kad smo kod toplote?)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 29, 2008 12:22 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Gfn hvala na lepim željama i bodrenju, a što se tiče oca tvog dečka, Garfield ti je sve rekla. Ne bih da ispadne da reklamiram MLM proizvod, ja sa tim ne radim, nego kupujem i sama za mamu, ali ako igde kod njega primetite crvenilo na koži (na skočnim zglobovima, iznad pete, izmedju kolena, na bokovima, na zadnjici oko trtične kosti, ramenima, laktovima ili na potiljku) javi mi ovde obavezno da ti dam kontakt telefon žene preko koje ja nabavljam tu kremu, jer je ona mami spasila bokove (to je jedina poza u kojoj može da leži zbog rana na zadnjici) i da mi nije te kreme i ovog dušeka sada, a štitila je krema dosta i pre dušeka, GARANTOVANO bi joj se i tu otvorile rane!!!!
Ta krema je spas!!!!

gagi15 je napisao:
A sto se maminih bolova tice, posto su sve jaci, da li koristi neke lekove koji bi mogli bar malo da joj pomognu. Ako postaju nepodnosljivi, kakav bi stav mogli da zauzmu ti iz palijativnog odelenja. Da li je tamo sproveden "protokol" graduelnog davanja lekova za umanjenje bolova, pocevsi od paracetamola, pa do morfijuma?

Iz palijativne službe se ne javljaju ovih dana, a ni ja nisam stizala da ih zovem (nemam vremena da vrtim telefone i podnosim izveštaje a da pri tom nikakvu pomoć nemam), tako da je od njih slaba vajda. Oni su tek u povoju, ima ih malo a imaju puno posla, tako da ni njih ne krivim, ali kad je meni potrebna pomoć , ja moram da kopam tamo gde ću je dobiti što pre, tako da sam batalila to ovih dana.

U principu mislim da mogu da propisuju terapiju i recepte, ali ne u koliko to rade neki drugi lekari, tako da........ništa od toga. A meni nije cilj da lagerujem recepte ili flašice Trodona i ostalih lekova :lol:



A sada deo za Garfield:

Evo da se javim na raport :lol: (ne dao mi bog da morate da otputujete sada negde i da nemate pristup netu par dana :lol: ): Jutros smo se oko pola 8 presvlačile, sve je bilo ok, mama i dalje bez bolova i nastavile smo sa spavanjem do 11 (i duže bi, nego je došla med sestra :lol:). Nakod doručka sam joj dala Trodon i Mazepin, a Xanax ću oko 13.00 da se držimo satnice za sada (ili možda i grešim, mozak mi još ne funkcioniše, ali uopšte :lol:).

Što se mene tiče, primećujem da sada (a i jutros u 8) imam neku uznemirenost, iz stomaka dolazi, onako, kao pred ispit :lol: , nisam skroz "svoja", po malo se i lelujam, ali mislim da bih to mogla pripisati ovom vremenu, jer tako i inače reagujem kad je promena u najavi, nadam se da nije od leka. :roll:
U svakom slučaju i ja ću svoju dozICU popiti u 13.00 pa ćemo videti.

U 11 uopšte nisam čula sestru kad je zvonila na interfon, čula je mama, pa mi je zvonila svojim zvonom kao pomahnitala ne bi li me probudila. AlaJ bi se ovajdila od mene da joj nešto trebam hitno.......... :oops: :roll:


Eto, to je trenutno stanje.....

Slikala sam rane sinoć, ali sada me tako mrrrrzi da prebacujem na komp, ali biće sličica kasnije. :D

Odoh sada da odradim "higijenu prostora" :lol: kod mame (sada je vreme da budem čistačica :lol: ) pa da popijemo svoje "ljulje" i da odmorimo malo. Red je. Već smo budne čitavih sat i po vremena, valja se odmoriti!! :lol: :lol: :lol:

Pozz i veliko hvala svima.


P.S. U ovoj trci nikako da pitam tj napišem, a često se setim u toku dana, Garfield kako ste Vi, jel ste se sredili malo nakon sahrane, jel ste se oporavili bar malkice??!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 29, 2008 2:08 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
ljulje hahahahahahaaha :lol: :lol: :lol: :lol:

vi ste divna osoba :)

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 29, 2008 10:36 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Majo: ne brinite, tu sam do 13.06., pa 4 dana nisam u Bgd. Dakle tu sam i mobilna na netu (interventna ekipa! :) )
Dakle, mozda da pijete 2x1/4 Xanaxa ako Vam je 3 puta dnevno mnogo. To sto ste spavali to Vam je najverovatnije ne od sedativnog efekta leka nego od tog sto ste malo opustili sistem pa ste najzad zdravo zaspali a oborio Vas umor. ne brinite. sto se ljuljanja tice moze biti od nesto nizeg pritiska a moze biti i od vremena. anksioznost koju opisujete (predispitnu! :) ) - e ona definitivno nije od Xanaxa. Drago mi je da i mama dobro reaguje na njega. Pa bar neko vreme da malo uklonimo strahove.

To je sto s etice dakle samih reakcija ali obavestavajte me i resicemo zajedno.
Inace, moj muceni kum koji je prosle godine dobio neki karcinom (pupupu, operisan i sad je sve dobro) taj Xanax kad sam ga uspela naterati da ga pije odusevljeno je pio i zvao ge je "blesuljak" :):):):)

Ja sam...paaa....uz obilje posla, brigu o mami, pacijentima na poslu i privatne klijente...recimo prezauzeta da se dugo oporavljam. ali kako rekoh i Vama i ja vodim racuna o sebi, a i moj psihoterapeut to radi a i moj supervzor to radi, a i moje drago bice to radi...tako da - imam dovoljnu mrezu podrske da mogu da funkcionisem. ne brinite za mene, cuvajte sebe i mamu. Javite kakva je situacija. Topli pozdrav!

P.s. Gledajte da izmedju doza Xanaxa bude oko 6 sati.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 30, 2008 12:48 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Ne znam da li je od Xanaxa, ali danas, za ceo dan, mama je 3 puta pila trodon. Sve je nekako ušlo u mirniju fazu, ili sam i ja sama mirnija tj smirenija, pa mi sve tako deluje. :roll:

Opet je večeras imala povišen puls, 114 i malo niži pritisak (ali to nema veze sa X. jer tek sada treba da joj dam lek tj i njoj i sebi :lol: ), ima 37.8 inače ceo dan nije imala i eno, sada spava, a i ja ću, čim nas doziram. :lol:


Što se tiče Vaših obaveza i celokupnog stanja, meni je sada sasvim ok što nemam nikakvih, ali mislim da će me posle, kada sve ovo prodje to uništiti. :cry: Ali, ne smem sada da mislim o tome, kad dodje vreme, onda ću.


Evo i obećanih slika (one manje rane, jer je veća manje - više ista). Jedna je od juče, gde se ispod oboda vidi vlažnost, obod je sve manji:

Slika

I od danas, gde toga ima znatno manje, te ga nisam ni "razvlačila":

Slika

U svakom slučaju ide na bolje. :D

Hvala Vam na podršci, baš baš mnogo znači, prosto mi je neverovatno, nisam mogla ni zamisliti da ću ikada imati ovoliku on line podršku, priču, pa i terapiju........ :lol: a do skoro nisam htela kompjuteru ni da pridjem. :lol:


Odoh sada, isteklo mi je vreme, jedan tuš na brzaka, lekić i odoh na spavanje. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 30, 2008 1:54 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
majja je napisao:
Odoh sada, isteklo mi je vreme, jedan tuš na brzaka, lekić i odoh na spavanje. :wink:


I tako ja ovo napisah, okupah se, uzeh lek, a mami puls opet oko 170! :o

Dala sam joj 1/2 Xanaxa i evo, tek sada, nakon skoro sat vremena, puls joj je 92.

Garfield, ne znam da li grešim, ali da li mogu mami uveče da dajem 1/2 a ujutru, tj u 13.00 1/4 ?? (jer joj ovo dajem u 1 nakon ponoći, pošto sam tako krenula od sinoć zbog onog dešavanja). Znači uveče 1/2, ujutru 1/4. Jel to ok? :roll:

Inače, u svim ovim dešavanjima večeras, što se ovog pulsa tiče, mama spava kao mala beba. Ja sam je budila u par navrata zbog merenja pritiska (80/50) i pulsa, i dok sam joj davala da pije na kašičicu rastvor soli, šećera i vode ne bih li joj ovaj pritisak podigla malo.

Uhhhhhh, odoh sada stvarno da spavam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 30, 2008 3:10 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 7:47 pm
Postovi: 881
majjo hvala puno unapred, ukoliko crvenilo primetimo, obavezno ti se javljam:-)

Nego htela sam nesto da pitam vas Garfield ovde iako nije vezano za temu ali ne otvara mi se nova zbog jednog pitanja a koliko znam na Onkologiju ne svracate. Dakle, otac mog decka je od kad mu je pozlilo primao infuziju(ima tome oko 10-14 dana) i od pre jedno nedelju dana primao je dva puta dnevno duplu dozu nekog leka koji ne znam kako se zove u vidu inekcije, ali za mozak je. Medjutim, od juce mu vise ne daju infuziju(po nalogu dr opste prakse) a lek dobija samo jednom dnevno i tako ce jos 14 dana(po nalogu neurohirurga). Nama nije jasno zbog cega on vise ne dobija infuziju? Mislim, stanje se pogorsalo, moze da pomera samo ruke i noge, ali nema snage da hoda, ne moze da govori, spava vise od 18 sati dnevno, nismo sigurni ni da razume sta pricamo jer ne reaguje ni na sta... Pritom pojede dnevno najvise 2 kasike supice ili neke kase, i to je muka ziva dok uspe da proguta, drzi satima u ustima. Vodu pije na kasicicu, takodje jedva. To sve sigurno nije dovoljno hrane i vode za organizam. Ovi iz doma zdravlja sto su dolazili kazu da mu ne treba infuzija jer stalno lezi pa se ne trosi :o :o :o Koliko ja znam hrana i voda su potrebne i za osnovne zivotne funkcije a ne samo za hodanje! Posto ne moze da unosi gutanjem, zar nije normalno da nastavi da prima infuziju, pa dokle traje... Garfield, da li mozete da mi objasnite to oko infuzije, jel ima on pravo da je prima s obzirom da ne moze da se hrani? Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 30, 2008 9:44 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Ukloni mi ovaj FB fotke....... :roll: :-?

Gfn, ajd da probam ja dok Garfield ne dodje.........vezano za infuziju.....

Trebalo bi da je prima u koliko slabo jede i pije, ali u koliko je povišen pritisak, infuzija može da bude smrtonosna, jer je na prvom mestu tečnost, a tečnost podiže pritisak a i slana je, što takodje dovodi do skoka pritiska. To znam od ranije, a sada mi rekoše da i kada je puls toliko visok da niko ne bi dao infuziju.
Znaš li koliki mu je pritisak, da li ima promena?? Sa tim se u vezu dovode i bubrezi, ma sve je povezano.......


Ja sam noćas ostavila mamu okrenutu na desnu stranu, na desni bok, a jutros sam je zatekla na LEVOM!! :o :o :o
Sama se izokretala, dobro nije pala sa kreveta!!!!!!
Sa jedne strane je to sjajna vest, jer je jača, ima manje bolova - čim može sama, a sa druge.........mogla je završiti na podu a da ja ni ne trepnem. :o


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 30, 2008 9:59 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Slika

Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 30, 2008 10:41 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Ijao, sva se tresem........ :cry: .......

Garfield, jel to možda od lekova?!! :o

Nisam se uplašila onako kako znam, ali osećaj je odvratan.......kao kad padne šećer (al ga objasnih :lol: ).

U stvari, moj organizam je takav da uvek nakon stresa imam ovakve epizode, kad krenem da se opuštam, onda nastaje pakao. Da li je moguće da me to sada stiglo, obzirom da jesam opuštenija. Imam utisak kao da mi organizmu fali adrenalina sada....... :roll:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 192 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: