DEJSTVO ZOLADEXA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ANA76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 7:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

DEJSTVO ZOLADEXA

Post od ANA76 »

POTREBNA MI JE INFORMACIJA O PREPARATU ZOLADEX,KONKRETNO O NJEGOVOM DEJSTVU I EVENTUALNIM NUS POJAVAMA.O NJEMU SAMO ZNAM DA PROIZVODI SIMPTOME SLICNE KLIMAKSU,A ZANIMA ME DA LI DELUJE I KAO KONTRACEPTIVNO SREDSTVO,JER SU SVI DRUGI PRERARATI TOG TIPA KOJE SAM RANIJE KORISTILA IMALI I TO DEJSTVO.
UNAPRED HVALA
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 5:37 pm

Post od mrphVlada »

Zoladex uzrokuje izostanak ovulacije i menstruacije. Teratogen je, što znači da negativno utiče na plod pa se ovaj lek ne može primati u toku trudnoće. U toku terapije ovim lekom potrebno je koristiti NEHORMONSKE vrste kontracepcije.
Ostali neželjeni efekti su vezani za osteoporozu i metabolizam minerala.
stručni saradnik na www.*
shades
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 12:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Pozdrav

Post od shades »

mrphVlada napisao:Zoladex uzrokuje izostanak ovulacije i menstruacije. Teratogen je, što znači da negativno utiče na plod pa se ovaj lek ne može primati u toku trudnoće. U toku terapije ovim lekom potrebno je koristiti NEHORMONSKE vrste kontracepcije.
Ostali neželjeni efekti su vezani za osteoporozu i metabolizam minerala.
Kako se reflektuje taj efekat vezan za metabolizam minerala?
I ima li zoladex veze sa tim sto sam se u roku od mesec dana nakon uzimanja prvi put u zivotu ugojila 6kg i sva nadula, a da sam ceo zivot pre toga (25 godina) mogla da jedem sta hocu i koliko hocu a uvek sam imala 50-52kg i nikada dijete nisam morala da drzim.
Da li je u pitanju Diferelin (Zoladex) ili Kliogest koji pijem svaki dan zbog diferelina??? I da li ce mi to proci? Izvinjavam se na malo napadnoj poruci ali pokusavam da nadjem odgovore na netu vec duze vreme u vezi gojenja ali ne ide a vidim da vi imate znanje pa bih bila jako zahvalna kada bi mi odgovorili :cry:
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 5:37 pm

Post od mrphVlada »

Imali smo vrlo kratko pitanje na našem savetovalištu, ali bez dodatnih podataka pacijenta http://forum.*/forums/19/topics/54 , pa je i kompletan odgovor izostao. Neko od kolega će sad napisati odgovor na savetovalištu.
stručni saradnik na www.*
Odgovori