Defibrilator

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mjk0107
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 31, 2009 11:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Defibrilator

Post od mjk0107 »

Prije dvije godine iznenada sam pao u komu i doživio kliničku smrt. Nakon reanimacije uspjeli su me povratiti u zivot. Na kon svih ljekarskih pregleda nije bilo ni mozdanog ni srcanog udara, i svi ostali nalazi su uredni. Tokom lezanja u bolnici ugradjen mi je defibrilator. Osjecao sam se dobro sve do prije nekih 2 mjeseca kada mi se desila ista stvar tj. aktivirao mi se defibrilator vise puta do dolaska u bolnicu. Opet su mi uradjene sve pretrage i opet su svi nalazi u redu. Mene zanima sta bi mogao biti uzrok svega toga. Napominjem da se fizicki dobro osjecam ali zivim u strahu jer ne znam sta je uzrok koji dovodi do toga. Bio bi vam zahvalan ako biste mi mogli reci nesto konkretnije i sta da poduzmem. Unaprijed hvala
U2
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

Pise vam sve na otpusnoj listi...koja je dijagnoza?
mjk0107
Novi član
Novi član
Kontakt:

Defibrilator

Post od mjk0107 »

Ovako, poslije prvog puta kada mi se to desilo u dijagnozi pise "Tachiyarrhythmia absoluta" zatim "Hypertensio arterialis" zatim "Protrusio bulbi OS". To je prije operacije. A primljen sam sa dijagnozom "Cardiac arrest", "Fibrillatio ventriculorum Obesitas". Volio bi ako biste mi mogli pojasniti o cemu se tacnije radi?[/i]
U2
mjk0107
Novi član
Novi član
Kontakt:

Defibrilator

Post od mjk0107 »

Ovako, poslije prvog puta kada mi se to desilo u dijagnozi pise "Tachiyarrhythmia absoluta" zatim "Hypertensio arterialis" zatim "Protrusio bulbi OS". To je prije operacije. A primljen sam sa dijagnozom "Cardiac arrest", "Fibrillatio ventriculorum Obesitas". Volio bi ako biste mi mogli pojasniti o cemu se tacnije radi?
U2
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

Imali ste ubrzan i nepravilan rad srca,povisen pritisak i leva ocna jabucica vam je bila izrazenija.
Kakva je to bila operacija?
mjk0107
Novi član
Novi član
Kontakt:

Defibrilator

Post od mjk0107 »

Operacija se odnosila samo na ugradnju defibrilatora, nije bilo nikakvih drugih zahvata. Zanima me postoji li alternativni nacin lijecenja pomenute dijagnoze posto nakon aktiviranja defibrilatora zivim u neizvjesnosti i velikom strahu kojega se ne mogu nikako osloboditi posto je osjecaj uzasan?! Sta biste mi savjetovali da uradim da bi nastavio sa normalnim zivotnim aktivnostima?
U2
mjk0107
Novi član
Novi član
Kontakt:

Defibrilator

Post od mjk0107 »

Jos samo jedna stvar. Zanima me da li mi vi mozete reci sta je prouzrokovalo nepravilan rad srca i visok pritisak da dodje do takve situacije i kako to sprijeciti da se ne ponovi?
U2
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

verujem da su vam vrsena jos neka ispitivanja,pa su vam tek onda ugradili defibrilator...to "tachyarrhythmia absoluta" ima veliki broj ljudi,pa ipak ne upadaju u fibrilaciju. Pretpostavljam da imate neko ostecenje srca,neki poremecaj u sprovodjenju impulsa.
Pise vam da ste gojazni i da imate povisen pritisak...to vam je znacajan faktor rizika za srcana oboljenja.
Morate to videti sa vasim kardiologom,ja nisam te struke,ali nemojte brinuti za taj defibrilator,on vam spasava zivot kada srce udje u opaasnu aritmiju.
Sve ostalo...promena nacina zivota,lekovi,to vam je u domenu vaseg kardiologa.
Postavite i temu na "kardiologija" ako vec niste...Mozda se nadje neko da vam poblize objasni.
Odgovori