Decko je alergican na mene :)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
jabberwocky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 4:51 pm

Decko je alergican na mene :)

Post od jabberwocky »

Problem je vrlo delikatan. Naime, dobila sam odraslu macku pre sest meseci i skoro smo utvrdili da su mom decku alergije pocele da se javljaju u periodu kad je stigla macka. Medjutim, alergije u vidu crvenila po kozi i naduvenih usana mu se javljaju i kad nije u blizini macke, ali vrlo cesto i mozda skoro uvek posle izvesnog vremena posto je bio sa mnom a da pri tom i ne mora da bude bliskog fizickog kontakta, alergija se javi posle izvesnog vremena. Preselila sam se u novi stan, nisam sa mackom vise, moguce je da sam ja od nje nesto prenosila jer sam sa njom zivela, posumnjali smo i na parfem i na farbu za kosu koju sam nedavno promenila, ali ispostavice se da nije. Ima li neko ideju sta bi to moglo biti posto se mnogo nerviram?
Alergije se jesu umanjile, ali i dalje strepim. A nece da ode da ispita preosetljivost na alergene.
Sarlot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 03, 2010 11:40 am

Re: Decko je alergican na mene :)

Post od Sarlot »

Cao jabberwocky. Razumem potpuno ljubav prema životinjama, jer i ja imam i psa i mačku, ali živim u kući i nije neophodno da oni tamo borave. Kada sam bila mlađa to sam želela, da se igram sa njima svuda, da ih uvodim u kuću... Međutim, shvatila sam da to nije dobro. Dlaka mačke i te kako može da bude opasna po čoveka. Moj komšija je progutao slučajno dlaku i morao na operaciju jer mu se prilepila ne znam tačno za koji organ u telu i jako mu je bilo teško.... Od tada, životinje strogo napolje. Sad, problem je što si ti u stanu, koliko sam shvatila, pas bi možda i bio prihvatljiv, ali mačka ne. To je mučenje za nju. Psa možeš da šetaš, a šta da radiš sa mačkom? Pa ne valjda i nju za povodac. Ili ako imaš terasu, bilo bi dobro da je tu držiš, ako nisi mnogo visoko, ona će se snaći da živi život i napolju, a kada bude gladna(što je vrlo često) doćiće opet kod tebe :D ...

Sad, to ti je moj savet za mačku, i ako je ona razlog te alergije, i ako nije. Mislim da si i sama svesna da ti nisi u pitanju. Kao što sam i rekla, možda kao što nisi ti, tako nije ni tvoja mačka razlog te alergije. Predloži dečku da uradi algo test ili da ode kod lekara opšte prakse da mu da uput za kožnog lekara, on će odmah ustanoviti o čemu je reč.

Pozdrav i srećno!
Odgovori