DAPTOMICYN (CUBICIN)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

DAPTOMICYN (CUBICIN)

Post od Ejmi »

Vidim da se ovaj antibiotik koristi protiv gram pozitivnih bakterija koje su multirezistentne. I da sto se tice trudnoce spada u B grupu.
Kao sto sam vec pisala, ali niko ne ume da mi odgovori, moj problem je enterokokus na pocetku drugog trimestra trudnoce. Jedina opcija koja mi se nudi po antibiogramu je ciprocinal koji spada u C grupu.
Da li neko zna nesto vise o Diptomycin-u i da li bi mi u ovoj situaciji mogao biti potencijalni izbor?
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Odakle je izolovan taj enterokok?
Ne znam da li kod nas mozete naci taj antibiotik...
Zamolite u laboratoriji da vam urade prosireni antibiogram,mozda ce i na neki drugi biti senzitivan.
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Hvala! Pa za prosireni antibiogram sam se i mucila da najpre saznam da li postoji, posto su mi prvo na vise mesta rekli ne. Jedva sam se izborila za to i sada cekam rezultat.
Ovaj Daptomycin, moja greska, naidjoh naknadno na tekst da je izgleda za kozne infekcije.
Da li necega ima kod nas, to bi bio jos najmanji problem, samo kada bih iskopala info sta mi dolazi u opciju. Ciprofluksacin u trudnoci, na sta mi se svelo za sada, mi je bas zalosna opcija. Tim pre sto znam kako se tesko lece bakterije, i skeptik sam da ce jedan krug da pomogne (do sada nikad nije).
Odgovori