Dali sam preterao sa sklekovima?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Dali sam preterao sa sklekovima?
Dobar dan svima hm Imam 16 godina napunio juce visok sam 176 a to me i brine jel za Oko 2 3 meseca porastao sam samo 2 cm a moji roditelji su visoko mama 155 MOZDA 160 nemam pojma
i otac oko 172 eto i pitam vas da li stetno sto sam za jedan mesec uradio oko 850 sklekova po neki dan 20 30 posle sam poceo sa 50 i posle po 100 pa vas molim odgovorite mi jel sam zaustavio rast jel cu porasti jos mnogo me to brine cak ne spavam sve trazin na netu i sve neke lazi jedino ste mi vi ostali zato molim vas odgovorite mi sto pre i preselio sam se pre 3 godine ovde u francusku a pre sam bio u srbiji jel mozda promena klime? Za 1nu dve godine sam porastao dosta bio sam mali manji od mame a sada sam veci eto to je to pa vas molim odgovorite mi hvala.

Re: Dali sam preterao sa sklekovima?
Postoji određeni genetski potencijal za rast kod svakog čoveka. To znači da nam je rast genetski uslovljen preko naših roditelja. Postoje orijentacione formule za rast.
Za muškarce ona bi bila:
visina mame+visina tate pa se to podeli sa 2 a onda se taj ceo broj sabere sa 6,5. Broj koje se dobije na kraju je izražen u cm i to je okvirno brojka tvoga definitivnog rasta. Naravno formula je okvirna ali je najpribližnija onome koliko ćeš na kraju biti visok.
Rast je najizraženiji do 18-e godine a definitivno se završava do 25-e godine, tako da još ima vremena...
Što se tiče vežbi, nemoj samo sklekove da radiš, džogiraj bar 2 puta nedeljno.
Pozdrav.
Za muškarce ona bi bila:
visina mame+visina tate pa se to podeli sa 2 a onda se taj ceo broj sabere sa 6,5. Broj koje se dobije na kraju je izražen u cm i to je okvirno brojka tvoga definitivnog rasta. Naravno formula je okvirna ali je najpribližnija onome koliko ćeš na kraju biti visok.
Rast je najizraženiji do 18-e godine a definitivno se završava do 25-e godine, tako da još ima vremena...
Što se tiče vežbi, nemoj samo sklekove da radiš, džogiraj bar 2 puta nedeljno.
Pozdrav.
Juhuuuuuuuuuuuuu znaci jos cu da rastem hvala vam!!! od srca!!!
Nema na čemu
.
Rasti i uživaj

Rasti i uživaj

Hvala ti(vam) na odgovoru sad cu ja da radim sportove sve jel kad sam mislio da sam prestao rasti nije mi bilo do zivota ali sad kad znam da jos rastem sve cu iskoristiti
aj caooo onda to me je samo zanimalo
caooo