dali su ovo sigurno prvi simptomi hiv

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
miki972mk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:40 am

dali su ovo sigurno prvi simptomi hiv

Post od miki972mk »

ili mogu da budu i samo simptomi gripa:
bolovi pod pazuhom povezani sa bolovima u misicima svuda po telu i jaki bolovi u predelu vrata
belo u ustima kao neka infekcija,otezano gutanje i suva usta
povisena temperatura i do sad traje 6 dana
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Svi simptomi zajedno ukazuju da je u pitanju nesto ozbiljno, treba da ides kod lekara sto pre!!!
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Idi kod lekara ili bar kupi test na HIV!
miki972mk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:40 am

uradio sam hiv test

Post od miki972mk »

NEGATIVAN
plus test krvi kazu dobar
snimao pluca kazu dobra osim cigarete
tuberkuloza nema
belilo nestalo grip nestao
samo mi bolne limfne zlezde ostale sta bi moglo da bude
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

Pregledaj se na hepatitis-x, ne znam mnogo o tome ali sam cuo da mogu da izazovu duze povecanje limfnih zlezda.

Ako neko zna nesto vise hepatitisu (a,b,c... koliko ih vec ima) neka kaze nesto detaljnije o tome.

Pozdrav
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

............................
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 11:54 am, izmenjeno 1 put ukupno.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

..........................
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 11:54 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Erik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 08, 2005 10:55 pm

Post od Erik »

Sto se tice Hepatitisa:
Koji tipovi virusa napadaju jetru?
Ass. dr Goran Vukomanovic, pedijatar

Virusi - napadaci jetre dobijaju imena tako sto im se prikace pocetna slova abecede

Virus hepatitisa A je "enterovirus", klasican crevni virus koji u jetru dospeva kroz usta i creva. Slican je i virus hepatitisa E. Virusi hepatita B, C i D su posebno opasna grupa, a uglavnom se prenose putem krvi. |p|Kako virusi stizu do jetre? Virusi koji vole da se nasele u jetri stizu ili preko creva (naravno prvo kroz usta) ili putem krvi (hematogeno). Dakle, prvi nacin je tipican predstavnik bolesti lose higijene. Zato ne cudi sto su krajevi koji nemaju vodovod legla virusa hepatitisa A. Neadekvatno sterilisani medicinski i stomatoloski instrumenti, ali i nepazljivo rukovanje infektivnim materijalom moze, takodje, da dovede do infekcije (medicinsko osoblje koje radi sa potencijalnim bolesnicima od hepatitisa moze lako da se zarazi). Dovoljna je minimalna kolicina zarazene krvi (merena u delicima miligrama) da se virus prenese. Zato je seksualni kontakt bez zastite izuzetno rizican. Posebno su ugrozeni narkomani koji koriste intravenske droge. Transfuzije zarazene krvi, pre razvoja brzih metoda odredjivanja antitela virusa hepatita, su bile cest uzrok ove bolesti. |p|Sta se desava kada virus stigne u jetru? Kada virus "uleti" u jetru nastaje prava bitka. Celije koje su zaduzene za odbranu organizma nastoje da eliminisu virus, a on "gleda" da se ubaci u sto veci broj zdravih jetrinih celija. Kada u tome uspe, virus se u jetrinoj celiji razmnozava i ubija je. Ona se rasprskava, a virusi izlaze i traze nove zrtve. Dakle, postoji stalna borba organizma da ogranici stetu od virusa koji pokusava da savlada otpor imunoloskog sistema. Zbog toga se stvaraju brojni produkti koji mogu da uticu na tok bolesti, ali pomazu da se ona i lakse otkrije. |p|Kako organizam podnosi razaranje jetre? Lose. Ona obavlja mnostvo vitalnih funkcija, pa se "ispad" rada jetre i te kako oseca. Naravno, patnja organizma zavisi od toga koliki deo ovog organa strada u napadu virusa. Ass. dr Goran Vukomanovic

A sto se tice HIV-a, ja jos nisam cuo za simptome. Za HIV NE POSTOJE simpomi, postoji test ELIZA (ne kupuje se kod lekara ili u apoteci, na trafici...nego se radi na Poliklinici ,ovlascenoj za te stvari) , sto znaci ili + ili - rezultat...

Imao sam i ja slicnih tegoba (tripova), prvo HIV, pa onda, Hepatitis (prvo C, pa svi ostali),... Testirao sam se na sve i nista, negativan.... Kondom je najbolja zanimacija, oslobadja te strahova, ma koliko ti uzivao bez njega!!! Sve najbolje :P
Marija231
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2013 2:58 pm

Re: dali su ovo sigurno prvi simptomi hiv

Post od Marija231 »

Da li mozete da mi kazete da li je moguce da test elisa pokaze posle 5 godina od rizicnog odnosa ukoliko nedaj boze infekcija postoji? Da li idalje posle toliko vremena ima dovoljno tih antitela da se ocitaju na testu?
Odgovori