Dali je normalno da coveka sa krvnim pritiskom 210/110 i 116 otkucaja srca , bolovima u obe ruke i grudnom kosu dva puta u toku dana(nekih 3 sata), vrate iz sluzbe hitne pomoci ,da bi treci put covek umro na pola puta do bolnice od srcanog udara.
p.s moze li se to smatrati ubistvom iz nehata...
dali je normalno!!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: dali je normalno!!!
Ja smatram da bi trebali da obavestite nadlezne i pokrenete tuzbu protiv odgovornih... Nisam pravnik ali pod odredjenim okolnostima mozete da teretite odredjenog lekara za ubistvo iz nehata...
Ja mislim da borba moze da traje godinama i da na kraju ipak nemate sanse da bilo sta dokazete...
Zao mi je... Strasno...
Zao mi je... Strasno...

Ako smatrate da je bilo propusta u lecenju, da trebalo bi podneti neku tuzbu. Nadjite nekog advokata koji je naoruzan nekim medicinskim znanjem ili barem ima nekog savetnika iz te oblasti pa vidite da je tuzba pravno moguca na osnovu medicinske dokumentacije. A sada sto pravni sistem u Srbiji je spor to je duga prica. Ali je pravda ipak dostizna. Te price da se ne moze nista uraditi tesko da piju vodu(sem kada su u pitanju neke teske glavesine) vec je tu problem drugacije prirode da zaista ne postoji osnova za tuzbu vec su ljudi usled tracicnog gubitka u stanju i imaju potrebu da nekog okrive u ovom slucaju je to lekar, sto naravno ne iskljucuje da je zaista i sam lekar kriv.
Zato ce se ukoro uvesti protokol po kome ce svi lekari raditi i na osnovu toga gledati da li je bilo propusta u lecenju.
Sto se tice vas samih da teorijski je moguce da nije bilo nikakvih propusta recimo ako je lekar po prijemu uradio EKG sto verovatno jeste i video da nema nikakvih promena sem klasicne tahikardije recimo i pacijent je reagovao na terapiju pa mu je pritisak oboren barem privremeno dok je bio tu kod njega, zaista tesko da je tu njegova greska. A ako je i recimo uradio tamo neku laboratoriju na neke enzime plus i oni nisu nista pokazali, zaista tesko da cete uspeti da dobijete na sudu.
Cak i da je pacijent bio u bolnici pitanje je da li bi preziveo jer je infarkyt evidentno bio izuzetne jacine.
Zao mi je zbog vaseg gubitka.
Recimo, kada je moj sada vec pokojni stric tada vec pacijent u terminalnoj fazi karcinoma sa ascitesom gde je terapija davanje albumina osoblje u Urgentrom Centu u Bg je samo reklo da nemaju albumine sto apsolutno nije tacno se kasnije se ispostavilo da nije tacno kada se nadje odgovarajuca veza. Takve stvari su zaista uzasne
Zato ce se ukoro uvesti protokol po kome ce svi lekari raditi i na osnovu toga gledati da li je bilo propusta u lecenju.
Sto se tice vas samih da teorijski je moguce da nije bilo nikakvih propusta recimo ako je lekar po prijemu uradio EKG sto verovatno jeste i video da nema nikakvih promena sem klasicne tahikardije recimo i pacijent je reagovao na terapiju pa mu je pritisak oboren barem privremeno dok je bio tu kod njega, zaista tesko da je tu njegova greska. A ako je i recimo uradio tamo neku laboratoriju na neke enzime plus i oni nisu nista pokazali, zaista tesko da cete uspeti da dobijete na sudu.
Cak i da je pacijent bio u bolnici pitanje je da li bi preziveo jer je infarkyt evidentno bio izuzetne jacine.
Zao mi je zbog vaseg gubitka.
Recimo, kada je moj sada vec pokojni stric tada vec pacijent u terminalnoj fazi karcinoma sa ascitesom gde je terapija davanje albumina osoblje u Urgentrom Centu u Bg je samo reklo da nemaju albumine sto apsolutno nije tacno se kasnije se ispostavilo da nije tacno kada se nadje odgovarajuca veza. Takve stvari su zaista uzasne
kada je je moj sada pokojni otac osjetio bolove zovnemo mi hitnu,a oni nam kazu nema tu doktora ,i vozac je negdje izasao pa sacekajte dok ih nadju....itd ,posto nismo mogli cekat da se oni nakane mi ga odvezemo u hitnu , i tamo stvarno mu urade ekg koji je imao nekih promjena ali to za toga doktora nije bilo nista bitno on im objasni kakve bolove ima ,oni mu daju tabletu za izmokravanje i kazu mu da dodje za 3 sata na kontrolu(znaci nije bio u hitnoj i oni nisu pratili njegovo stanje posle terapije)...Dodjemo mi kuci a njemu i dalje isto nista mu nije bolje ,poslije 2 sata ponovo zovemo hitnu da im kazemo kakvo je stanje, da bi nam tamo neka (vjerovatno sestra) hladno odgovorila da je"to ovaj sto je bio prije pola sata, i da treba 40 minuta da tableta pocne djelovat,i ako mu ne bude bolje da ga ponovo dovedemo". i ode on poslije na tu kontrolu i opet isto urade ekg i daju mu tabletu da je popije za 4 sata i kazu mu da se javi u ponedeljak internisti (to je bila subota) vrati se ponovo kuci ,stanje ponovo isto,poslije sat vremena ga ponovo povedemo u bolnicu i na pola puta do bolnice (400 metara) strasno jak udar i moj otac umire na mjestu.
E sada sve je u Bozijoj ruci ,mozda bi on umro i da je bio na aparatima,ali bi u tom slucaju nama(njegovoj porodici) bilo mnogo lakse;ovako uvjek ostaje dilema ,mozda bi bio ziv da je ostao u bolnici... da je barem taj doktor nazvao nekog internistu da se bar posavjetuje s nekim iskusnijim ,posto je on tek nedavno poceo da radi ili mozda on misli da je najpametniji posto mu je i otac doktor u istoj bolnici (i koji je bio dezurni bolnice taj dan), a i majka mu je doktorica koja radi privatno ...
mozda su za ovakvo stanje u zdravstvu i krive te rodbinske veze ,to sto se ne dobijaju diplome i poslovi na racun licnog kvaliteta nego na racun rodbinske veze....
p.s
nije u pitanju zdravstvo u srbiji ,nego u republici srpskoj bolnica u trebinju.
E sada sve je u Bozijoj ruci ,mozda bi on umro i da je bio na aparatima,ali bi u tom slucaju nama(njegovoj porodici) bilo mnogo lakse;ovako uvjek ostaje dilema ,mozda bi bio ziv da je ostao u bolnici... da je barem taj doktor nazvao nekog internistu da se bar posavjetuje s nekim iskusnijim ,posto je on tek nedavno poceo da radi ili mozda on misli da je najpametniji posto mu je i otac doktor u istoj bolnici (i koji je bio dezurni bolnice taj dan), a i majka mu je doktorica koja radi privatno ...
mozda su za ovakvo stanje u zdravstvu i krive te rodbinske veze ,to sto se ne dobijaju diplome i poslovi na racun licnog kvaliteta nego na racun rodbinske veze....
p.s
nije u pitanju zdravstvo u srbiji ,nego u republici srpskoj bolnica u trebinju.