cvorovi na grudima
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
cvorovi na grudima
Imam rodjaku koja ima 30 godina vec vise od godinu dana primetila je da ima uvecane cvorice na grudima.Bila je kod doktora i uradjena joj je biopsija i rezultati su negativni tj nema karcinomnih klica.Ona jos uvek imam blage bolove (svremena na vreme) ima kontrole na 6 meseci i interesuje me dali je bolje da uradi operacioni zahvat ili da ostavi do daljnjeg( cvorici se nisu uvecavali) unapred zahvalna .
teoretski neke promene se ostavljaju jer ne predstavljaju opasnost, druge se ambulantno odstranjuju, trece postednom a cetvrte radikalnom operacijom.
sta treba primeniti moze da kaze samo onaj ko je pacijentkinju pregledao, video njen nalaz mamografije, spustio UZ sondu na promenu.
u svakom slucaju ovde pomenuta osoba je na vreme otisla na pregled i nije ugrozena ako se dalje bude pridrzavala saveta koje ce dobijati na kontrolama
sta treba primeniti moze da kaze samo onaj ko je pacijentkinju pregledao, video njen nalaz mamografije, spustio UZ sondu na promenu.
u svakom slucaju ovde pomenuta osoba je na vreme otisla na pregled i nije ugrozena ako se dalje bude pridrzavala saveta koje ce dobijati na kontrolama