Cvoric ispod jezika

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Cvoric ispod jezika

Post od joldicka »

Pre par meseci pojavila mi se uvecana zlezdica na vratu blizu vilicne kosti, a potom i neka izraslina, cistica u ustima ispo jezika, odnosno kod samog korena jezika. Isla sam kod doktora ORL i on mi je uradio eho vrata i rekao da je sve uredu sa zljezdama, zatim sam otisla kod stomatologa koji je uradio OPT i konstatovo proces na 5-ici koju je izvadio i na vrhu korena je bila mala gnojna kesa. Misljenje stomatologa je bilo da ce se ta izraslina i zljezda povuci nakon 7 dana od vadjenja zuba, to se nije desilo, a on mi sada preporucuje vadjenje jos dva zuba koji su bez nerva. Neznam sta da radim, a i sam stomatolog mi ne garantuje da ce se sve smiriti kada izvadim zube, jer po njegovim recima postoji mogucnost da je to od neceg drugog.Ne osecam nikakve bolove ni smetnje, zlezda, kao ni cvoric nisu bolni na dodir. Jako sam zabrinuta, molim vas recite mi sta to moze da bude i na koje pretrage da odem?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

To isto imam i ja, i meni su predlagali vadjenje (meni je sestica bila "tipovana" koja je mrtva, punjeni su kanali), ali ja nisam dala, jer me sam zub ne boli. I dan dans, nakon 8 godina od tada mi je zub u vilici, zlezda "stoji" na istom mestu, postane bolna najcesce kada me boli uvo. Cak i kada ne prepoznam da me boli uvo, nego samo ta zlezda, ja stavim Oto hl kapi u uvo i taj bol me prodje.
Posavetuj se sa jos nekim stomatologom, po meni, nije bas pametno samo tako vaditi zube!!!!
Druga stvar koja mi nije jasna, zasto nije uradio resekciju nego ga je vadio????????? Da li ti je mogucnost resekcije uopste pominjao??!! :-?
joldicka
Aktivan član
Aktivan član

Post od joldicka »

Ne, resekciju mi nije pominjao, cak nemem pojma ni sta je to. Cvoric ispod jezika kod mene nije tvrd, kao da je od plastelina. Da, definitivno moram da se konsultujem sa jos nkim stomatologom
nickbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 1:02 am

Post od nickbgd »

hm,pa to mogu da budu razne stvari.
meni je najzabrinjavajuci podatak sto to traje mesecima kolko sam razumeo.
kakva vam je krvna slika?jesu se uvecale jos neke zlezde?
gde je tacno na vratu ta zlezda?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Hi Nick, da ti opisem gde je moja...na vratu, jedan prst ispod vilicne kosti, velicine je klikera...uvo sa te strane mi je dosta osetljivo, i kad god mi malo vetar dune-ne boli me uvo, nego ta zlezda, a osecaj je kao da me boli grlo i koren jezika. Kad stavim kapi za usi (samo jedan put-tri kapi) u roku od par sati me prodje. I tako godinama.... :-?
Imas li neku ideju??!!
joldicka
Aktivan član
Aktivan član

Post od joldicka »

nickbgd napisao:hm,pa to mogu da budu razne stvari.
meni je najzabrinjavajuci podatak sto to traje mesecima kolko sam razumeo.
kakva vam je krvna slika?jesu se uvecale jos neke zlezde?
gde je tacno na vratu ta zlezda?
Postoje dve, jedna koja je malo veca, velicine zrna pirinca, mozda malo veca je od vilicne kosti mozda 3cm ka dole, a druga manja je pored nje. Krvna slika mi je uredna, u urinu imam malo lrvi (1+), danas sam bila kod drugog stomatologa i doktora za bolesti usta koji mi je rekao da to nije nista. Rekao mi je da ta izraslina ispod jezika (koja nije vidljiva golim okom, vec se samo moze napipati) predstavlja mali deformitet vilice, a zbog cega je zljezda uvecana nista mi nije rekao. On tvrdi da ta izraslina nije meka odnosno polu meka kako se meni cini. Nemam pojma sta bi moglo da bude ni kod koga dalje da idem, ponavljam to mene nista ne boli. Molim vas recite sta vi mislite i kome dalje da se obratim
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am

Post od drarko »

To su uvecane limfne zlezde.
Uvek kada u njihovoj okolini postoji zapaljenski proces, limfne zlezde reaguju odbrambeno i uvecaju se. Najcesci razlog uvecanja limfnih zlezda poda usne duplje i podvilicnih l. zlezda je karies ali moze biti i neka druga hronicna upala.
joldicka
Aktivan član
Aktivan član

Post od joldicka »

Da li je to zbrinjavajuce sti tako stoji par meseci, a meni niko ne moze da utvrdi od cega je. ORL mi je rekao da to nije nista patoloski
Odgovori