cudni bolovi po celom telu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ace1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 31, 2012 3:40 pm

cudni bolovi po celom telu

Post od ace1 »

Pre jedno 8 meseci sam poceo da dobijam neke tupe bolove ispod pazuh,mestimicno i sa jako tupim manjim bolom (na skali od 1 do 10,mozda oko 2).
Niti se brijem ispod pazuha,niti koristim antiperspirante.Kad sam nervozan zlezde mi luce izrazeno kiseliji znoj ispod pazuha.Mislio sam da imam upalu limfnih zlezdi,al nista ne mogu da opipam ispod pazuha ili ne umem da ih nadjem :( . Ali bol i dalje postoji.
Pod velikim sam stresom mesecima.Takodje mi se pojavio sitan perut,iako perem kosu u zadnje vreme iskljucivo Elementom prirodnom,a po tome znam da mi je stres povecan nego inace.
TI bolovi su takodje praceni nekim cudnim bolovima po celom telu,mestimicno,bol je takodje slab negde jacine 3.drzi na jednom mestu oko pola minuta do 5min i onda pusti,al se bol jako cudno manifestuje ,nisu probadanja,nego se pojacama i smenuje u tom periodu,cudno varira.
Zanimljivo je da ga osecam uglavnom u misicima,znaci tkivu,nikad u kostima,znaci od tabana,do temena,jako je cudno i neopisivo.
Lekar opste prakse me gleda belo :(
U zadnjih godinu dana sam se opustio i nabacio jedno 3-4kg,pa sam prvo vreme prepisivao taj bol ispod pazuha,misleci da se tu najvise gojim,pa da je neki pritisak,pa sam mislio da me zbog toga to boli.Prosecno sam gradjen ,ni mrsav,ni debeo 172cm,73kg ,koje kilo viska,al ne sad neka velika razlika,imao sam i mnogo vise pre par godina kila,pa sam se stesao u teretani tada.

Kad sam jako umoran ili gladan primetio sam da mi se smanjuje ostrina vida,pretpostavljam da mi secer varira,posto imam predizpozicije zbog toga,sto mi ih i majka ima,koja je na tableticama zadnjih par godina.

Osim toga nikakve druge probleme nemam.Imao sam pre par godina probleme sa zeludcom i kiselinom,pa sam u ishranu uveo mnogo vode i izbegavanje gaziranih pica i redukovao secer,osim cokolade,bez alkohola i izbegavanje suve hrane,dosta voca.

Cak sam se istripovao da nemam HIV,al nemam nikakve probleme sa imuno sistemom,pa ne znam odakle da pocnem da vrsim neku analizu ili kontrolu,ne znam gde da trazim problem?

Bas sam zabrinut jer postaje hronicno,mislim sa bolovima,ne prodje pola sata a da mi se bol ne pojavi na novom mestu,kao da imate gremlina u sebi koji vas grize iznutra svaki put na drugom mestu,a nekad se vrati i na isto :(

Hvala unapred na bilo kakvom odgovoru.
Ne spadam u kategoriju ljudi koji su hipohonduri,bas naprotiv slabo posecujem lekare i trudim se da se prirodno i zdravo hranim
fica98
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 10, 2011 3:18 pm

Re: cudni bolovi po celom telu

Post od fica98 »

A da uradis krvnu sliku ?
ace1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 31, 2012 3:40 pm

Post od ace1 »

Nije problem da uradim krvnu sliku,nego sto iz tih opstih stvari koje se gledaju pri vadjenju krvi uglavnom se nista ne vidi,iz licnog iskustva,vise mi se puta desilo,pa sam sumnjicav.
Da bar znam na koje stvari da obratim paznju u vadjenju krvne slike,mislim da ne radim standardnu analizu nego nesto malo vise specificnije
Neki parametri koji bi mi videli stanje imuno sistema ili tih limfnih procesa(lupam dajem primer,jer ne znam)
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ti si zabrinut, i to je uzrok tvojim problemima, meni se cini..
Dobro se preispitaj, ima li razloga za brigu, ako ima resavaj tim putem odakle briga dolazi..SVAKO DOBRO
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Знам да има неколико болести које изазивају лутајуће болове по мишићима али сада могу да се сетим само једне: лајмска болест. То је оно што добијеш од крпеља. Треба да је провериш.

С обзиром на то да су болови почели од пазуха, лако је могуће да имаш неки вирус у себи, можда коксаки. И он у каснијој фази може да прави разне манифестације по организму.

Иначе би могао да провериш јетру (ALT, AST), штитну жлезду (T3, T4, TSH), инфекције (леукоците и леукоцитну формулу, CRP, CK, MB) и наравно остале стандардне параметре крвне слике.

Мислим да највише треба да се фокусираш на паразите и инфекције. Препоручујем ти да набавиш књигу Теодора Бародија "Алкализуј се или умри".
Odgovori