Imam glavoboje koje su uvek pracene povracanjem kakve su to glavobolje, zasto nastaju?
UNAPRED HVALA!!!!!!!!
Cudne glavobolje?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa ovako, taj tip glavobolja nastaje usled neke aneurizme ili nekog pritiska na povrsinu mozga. Pa se onda javljaju mucnina, poracanje, i vrtoglavica. Dakle glavobolja je uzrok povracanju. Ne znam da li moze obratno, da povracanje izazove glavobolju.
Problem je ipak za specijalistu, neurologa mislim...
Pozdrav
Pozdrav
POZ.Ja imam takodje ceste glavobolje koje su pracene povracanjem ,bila sam kod dok. i rekao mi je da je jedna vrsta migrene .
Ali sta se desva kod mene na pr.nekad zna da me glava ne zaboli po dva mjeseca ali kad krene onda me boli svaki dan u isto vrjeme i traje tako par dana takodje praceno povracanjem .Dosta mi pomogne masaza tigrovom mascu od sinusa ka sljepocnicama dobro utrljam ,takodje mi pomogne hladna voda oko vrata i umivanje hladnom vodom.
Ali sta se desva kod mene na pr.nekad zna da me glava ne zaboli po dva mjeseca ali kad krene onda me boli svaki dan u isto vrjeme i traje tako par dana takodje praceno povracanjem .Dosta mi pomogne masaza tigrovom mascu od sinusa ka sljepocnicama dobro utrljam ,takodje mi pomogne hladna voda oko vrata i umivanje hladnom vodom.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
ovakve glavobolje MOGU da budu posledica aneurizmi ili tumora. problem je u tome sto su centri u mozgu za te funkcije vrlo bliski, pa nadrazenost jednog centra aktivira susedni centar. naravno da je u o obrnutom smeru moguc nadrazaj.Boki napisao:Pa ovako, taj tip glavobolja nastaje usled neke aneurizme ili nekog pritiska na povrsinu mozga. Pa se onda javljaju mucnina, poracanje, i vrtoglavica. Dakle glavobolja je uzrok povracanju. Ne znam da li moze obratno, da povracanje izazove glavobolju.
Pozdrav
kreni putem lekara da bi se doslo do neke polazne tacke.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.