cudna stvar-pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

cudna stvar-pomoc

Post od siki pardik »

moj brat (25),je sa tri godine dobio deciji fraz od previsoke temperature.kao mali plasio se svega i svacega.imao je napade do 14 godine kad su prestali.lekove pije i danas ali vrlo malu dozu jer kazu da su mu eeg snimci sada u redu i uskoro treba da prestane sa lekovima.u martu nam je umro otac i zbog stresa brat je opet dobio napad.od tada,redovno se u snu cima i urlice,zatim pokrije glavu i sve to spavajuci-pretpostavljam,jer kad ga pozovem ne cuje me i ujutru se nicega ne seca.sve mu se to desava ako cuje bilo kakav i najtisi sum ili ako nesto sanja.nego,ponekad mu se desi da tako preplasen pocne da odskace od kreveta,kao da se brani i rukama i nogama.zatim padne,valja se po patosu po celoj sobi,udara se o namestaj i tek kad mu nesto prekrije lice on stane.kad mu pridjem on i dalje spava i toliko tesko dise kao da je pretrcao kilometre.on tako nastavlja da spava jos neko vreme ali ne reaguje na dozivanja.kad prodje otprilike 10 minuta i ja ga nesto pitam-on odgovara.ujutru kad se probudi on bas nista nezna,samo zapitkuje odakle mu modrice po telu,zasto su pojedini delovi namestaja oboreni i tako to.plasim se da ne krene da udari u prozor ili ne daj boze nezgodno udari glavu.eeg snimci su totalno ok,radjena je i magnetna rezonanca-sve je u redu.samo neznam zasto mu se sve to desava.ako neko moze da mi objasni i posavetuje me sta bi trebalo da se uradi,bila bih veoma zahvalna,jer sve to je strasno i da se vidi i da se slusa usred noci,a i njemu verovatno nije lako da se stalno udara i preplasuje.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: cudna stvar-pomoc

Post od ontario »

Ne bi bilo lose da se posavetujete sa psihijatrom.Ne znam da li kakve lekove koristi?
Da li je moguce da je od lekova?Morate se posavetovati sa lekarom.Kazem vam jer je moj muz bio na opasnim lekovima jedno vreme i imao uzasne nocne more,skakao preko noci i nicega se ujutro nije secao.Kada ih je prekinuo sve je uredu.
Ne bi bilo lose i da u crkvu odete i pricate sa svecenikom jer su ljudi u stanju svacim da se bave.
Srecno
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član

Post od siki pardik »

zar stvarno niko nije cuo za ovakav slucaj pa da me posavetuje?ili da stvarno idem u crkvu? :-?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

sta podrzumevate pod terminom "napadi"??? epilepticni napadi?
u kom gradu zivite?
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član

Post od siki pardik »

da,epilepticni napadi.on je imao fraz ali valjda mu to dodje isto.moji su na selu u planini a ja sam u gradu
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član

Post od siki pardik »

mislim on je na selu-izvinjavam se
Odgovori