Cudna GLAVOBOLJA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 4:31 pm
Kontakt:

Cudna GLAVOBOLJA

Post od Stteffann »

Vec nekoliko dana me boli glava, posebno u zadnjem gornjem levom delu, i to na cudan nacin. Nekad me zaboli onako pulsirajuce ili kad duboko udahnem i nekad, sto je malo cudno, boli me kad gledam desno :o . Kad bas zapnem da gledam desno, boli me taj deo glave. I pocinje da me malo brine. Mozda sam i lupio glavu o zid, jer moj krevet nema onaj drveni zavrsetak na kraju, pa je moguce da se nocu malo cimnem i da se udarim, ali sumnjam da je to glavni razlog, jer me glava boli vec skoro nedelju dana i to na jedno isto mesto. Jel ima neko razumno objasnjenje za ovakve simptome? Molim vas odgovorite sto pre, da ne brinem vise...
ZARADI ONLINE GLEDAJUCI REKLAME! Najbolji PTC sajt na svetu! Isplate idu i za Srbiju! http://www.neobux.com/?r=stefanbrzi
Korisnikov avatar
daso
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 2:46 pm

Re: Cudna GLAVOBOLJA

Post od daso »

Evo prva par pitanja...
Kakve su vam navike? Jel pušite, pijete, neredovito se hranite, preskačete obroke, vježbate li i tako...
Jeste li pod stresom, ili nedostatak sna ili neko drugo psihosomtaski poremećaj...
Imate li nekih drugih zdravstvenih problema? Visok,ili nizak tlak, šećer, nosite naočale, leće...

Par vezanih pitanja...
Jel glavobolja jača ili češća rano ujutro nego navečer...
Jel se pojačavaju pri nekim aktivnostima kao što su: tjelesni napor, kašalj, kihanje, naprezanje kod stolice, snošaj.

Kako bi mi opiso svoju glavobolju... možeš i kombinirat dva opisa...
pulsirajuća bol
munjeviti, sijevajući žigovi-bolna senzacija je vrlo jaka, traje više sekundi, a potom potpuno prestaje, da bi se poslije nekog vremena ponovo javila
tišteća, pritiskajuća bol - umjerenog je intenziteta, slabo lokalizirana, iako varira u intenzitetu gotovo nikada ne prestaje
bol poput žarenja, paljenja - snažna bol, izrazito neprijatna
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

E pa evo ovako: Ta glavobolja je pocela pre nekoliko dana kao pulsirajuci bolu prethodno navedenom delu glave, i onda je nestala pa je o5 nastala jutros, jutrus me je tako bolela glava da sam se probudio u pola 7 ujutru, a to uopste ne lici na mene. A sto je najinteresantnije, najvise me bolelo kad levim okom pogledam desno. Tad imam utisak da bol ide kroz oko direktno u levu stranu mozga, kao da ce da eksplodira. Inace takav bol vezan za pokret oka mi se nije nikad ranije desavao, i zato mi je to veoma cudno, i malo zabrinjavajuce.

Inace spavam redovno, cigaretu nisam nikad zapalio niti imam nameru da zapalim, samo ponekad pijem pivo, nemam neki stres, s obzirom da uopste ne idem u skolu zbog ove epidemije... A idem u teretanu, mada sam poslednju put isao na trening pre otprilike mesec i po. I nemam predstavu odakle sad ovaj bol... Pada mi na pamet jedna glupa ideja... al moram da pitam... Moze li musica da upadne toliko duboko u oko da se negde iza zaglavi...Meni je dan pre svega ovoga uletela musica u levo oko i nisam siguran da li sam uspeo da je otklonim... Jeste glupo pitanje ali pitam da bi mogao da iskljucim i tu opciju...

Interesantno je da sad ne osecam nikakav bol, pogledam ja sad desno i ne osecam nista, a jutros... nepodnosljivo. Trenutno me ne boli ni oko ni glava...Cudno.
ZARADI ONLINE GLEDAJUCI REKLAME! Najbolji PTC sajt na svetu! Isplate idu i za Srbiju! http://www.neobux.com/?r=stefanbrzi
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Kako to mislis ne ides uopste u skolu zbog epidemije?
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Pa ja ne znam gde ti zivis, ali u toku je mini raspust zbog h1n1. A izgleda da ce biti produzen kad sutra proglase epidemiju... Izgleda da ce ovaj raspust da traje bar do Nove godine... To i nije lose, ako ne odradjujemo. :wink:
Korisnikov avatar
daso
Aktivan član
Aktivan član

Post od daso »

po ovom što si mi napiso... meni se to čini kao dvije mogućnosti... jedna od njih je da je bol uzrokovana arterijama tj. krvne žile koje dovode krv u pojedine organe i glavu, jer imaju se ovakvi simptomi...
a druga mogućnost je puno teža... i definitivno bi se trebalo otić liječniku... mislim neću da te bezveze zabrinjavam... posebice kad je šansa za to jako mala... ali u svkom slučaju trebaš otić do liječnika i za prvi mogući uzrok.... i napraviti ct glave... obavezno....

javi nam šta je bilo...
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Imam 17 godina i sumnjam da imam tumor na mozgu, zvuco malo nelogicno, ako na to mislis... Moja drugarica iz od. je imala tumor na mozgu i znam kako to izgleda, ispricala mi je na koji nacin je bolela glava, i potpuno se razlikuje od moje glavobolje.

Inace, u poslednjih 48h me ne boli glava, izgleda da je bilo nesto privremeno, jer je trajalo samo 3 dana... Jer sad ne osecam ama bas nista. A moguce je da je nesto s arterijama, jer ja imam krivu kicmu, moguce je da sam iskrivio vrat tako da usporava dotok krvi ili tako nesto...nemam pojma.

Ako me o5 zaboli glava, javicu se doktoru.
Korisnikov avatar
daso
Aktivan član
Aktivan član

Post od daso »

ne znam... istina je da sam pomislio na tumor... jer imaš par simptoma sličnih, ali najvjerovatnioje je ili arterije ili može bit 1000 drugih stvari kojima je glavobolja uzrok... ali u svakom slučaju preporučam ne čekati hoće li se opet pojavit...nego otić doktoru....
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Ok, hvala puno.
Odgovori