Postovanje,
Zovem se Nikola i imam 21 godinu. Naime, pre 7-8 meseci sam primetio da je moj osecaj svesti malo drugaciji nego ranije. Osecam se malo pogubljeno, nezainteresovano, koncentracija mi je malo slabija. Prethodne 2-3 godine sam proveo malo neozbiljno. Slabo sam ucio, lezao u krevet u 2-3 ujutru, ustajao u 13-14h.. Vikendom sam izlazio sa drustvom i desavalo se da popijemo malo, i tako u krug. Treniram rekreativno kick-box i njega imam 3-4 puta nedeljno, tako da mi je on predstavljao neki "ventil". E sada, taj neki cudan osecaj u mojoj glavi, tacnije promena svesti (osecam da nije kao sto je radnije bilo), je poceo da se javlja kada sam sredjivao papire za rad i upis fakulteta u Italiji tj pre 7-8 meseci. Dosta sam problema imao prilikom sredjivanja tih papira, donekle i nekih stresnih situacija itd. Sada sam vec 2 nedelje u Italiji, naravno svi papiri su mi u redu sada i krecem sa predavanjima za nekoliko nedelja. Problem je u tome sto mi se malo pogorsao gore navedeni problem. Osecaj je u nekim trenutcima kao da sanjam (po mene negativan osecaj). Ako neko zna sta bi moglo biti, pomozite. Planiram otici kod lekara za 2 nedelje kada mi se sredi zdravstveno osiguranje.
Cudan osecaj svesti
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Cudan osecaj svesti
i ja iamm slican osecaj ,da li si uspeo da ga se resis,mene ovo izuzetno nervira i iscrpljuje.
imam isti problem i traje vec vise od 10god. traje toliko jer mi nisu mogli otkriti sta je i o cemu se radi...Prepisivali su mi razne lekove i naravno ukidali ih jer nista nije delovalo,poslali su me na magnetnu rezonancu,nisu nista dijagnostikovali.Navikla sam da zivim sa tim,tesko je,svakodnevna borba sa sopstvenom psihom i bezbroj pitanja...zasto?od cega?uzrok?... tacno se secam i dana kada je pocelo,jednostavno sam se probudila i osecala da se u glavi nesto desilo,neki klik,nesto drugacije,znam da je stvarnost ali u glavi osecaj kao da sam u snu...opterecuje i dan danas.Molim ako je bilo ko imao slicno stanje i ako mu je nesto pomoglo da napise!
Ja pretpostavljam da je u pitanju samo povišena preosetljivost-takvi ste tipovi osobe i trebate se čuvati stresa-ili naci načina i vežbe za oslobadjanje od istog, malo popraviti svakodnevne navike i zdravije živeti. Najbitnije je da se previše i ne opteretite tim problemom jer dodajete ulje na vatru tim postupkom ali svakako ne da zanemarite. Ni jedan organizam nece baš povoljno reagovati ako ležeš u 3h i ustaješ popodne-tu je i neredovna ishrana i ko zna i kakva.
NO sve je to stanje koje se da popraviti, ako promenite stil života i životne navike.
Promena mesta boravka nije loš potez ali u početku svakako će biti pogoršano stanje dok se malo ne adaptiraš,posle će biti bolje sigurno.
SVAKO DOBRO
NO sve je to stanje koje se da popraviti, ako promenite stil života i životne navike.
Promena mesta boravka nije loš potez ali u početku svakako će biti pogoršano stanje dok se malo ne adaptiraš,posle će biti bolje sigurno.
SVAKO DOBRO