Pozdrav, vec par dana po nekad osjetim ispod desnog rebra neko kolutanje, kao pulsiranje, i nekad kad prstima pipam ispod rebra kao da ima neka hrskavica neko preskakanje. Nema bola samo nelagodan osjecaj po nekada, kao napetost i neku toplinu da imam u vrhu stomaka. A inace imao sam problema s nekom upalom debelog crijeva pio tablete i od tad to mi je bolje, bio na kontroli skoro i bilo je dobro. Skoro sam radio i ultra zvuk (prije nekih mjesec-dva) kompletan abdomen, sve je ok, ali to sam radio prije zbog nekih drugih simptoma. Sada me to plasi to pulsiranje, da li treba da se brinem oko toga, svasta sam citao, pa me strah. I osjetim po nekad hladnocu, smrznem se i kada ne bi trebalo ali i to po nekad samo. Već pomislim da mi je i na psihickoj bazi nesto od toga, jer osjetim kad sam nervozan da stomak drugacije radi, ali me interesuje sta moze biti to pulsiranje, kao da nesto lupa ispod rebara.
Ako neko zna sta bi moglo biti bio bih veoma zahvalan.
Cudan odjecaj u abdomenu - pomoc
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Cudan odjecaj u abdomenu - pomoc
Каква ти је столица и колико редовна?
Pa storica je normalna, uglavnom jednom dnevno, po nekad dva puta, jedino juce sam se bas nervirao pa sam imao 3 puta, A to ispod rebara sto kao krcka kao hrskavica je na obe strane ipak ali po nekad i nije uvijek na istoj strani. a to sam i prije po nekad osjecao na primjer kada se preklopim stomak kao krcne nesto po nekad. a ovo sto je pusliralo evo danas do sada nije...
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
То у принципу личи на дебело црево али ако ти је столица нормална онда не знам. Како ти се манифестовала ондашња упала дебелог црева, када је то било и како си је излечио?
Imao sam krčanja u somaku, i po nekad bolove ali ne puno, a prije toga sam bio kod doktora zbog gusenja i tada sam radio krvnu sliku, komplet ultra zvuk, ultra zvuk srca posebno kod hirurga iz BG, i svi ti nalazi su bili u normali. Onda sam zbog stomaka otisao kod doktora i radio rektoskopiju, rekao je da je jaka upala debelog crijeva i dao mi neka 3 lijeka znam da je jedan pentasa, i onda sam prije 20ak dana bio na kontroli isto retroskopija, rekao je da je dosta bolje i da nastavim s pentasom 30dana i ako ne bude problema da ne trebam vise na kontrolu. A rekao je ako bude krvarenja ili tako nesto, da odmah dođem. Dobro sam se osjecao, e sad samo to sto mi je 2-3 dana pusliralo, evo juce i danas ne pulsira. I ovako kad se zabrinem kao da nabijem temperaturu sebi u glavu a noge i ruke mi budu hladne. Sad ne znam da li je to od nervoze. A i sam doktor mi je rekao da treba da stres izbjegavam jer se odrazi na debelo crijevo.
E sad ja imam suzene kanale na lijevom bubregu i zbog toga prosirene casice, pa sam sumnjao da nije i zbog toga po nesto od ovog, desni bubreg mi je uredan skroz tako da ne znam sto bi onda na desnoj strani bilo ista od toga. Razmisljao sam da nije neka infekcija, pa da ne zebem mozda zbog toga. Kako sam imao tih dosta problema u zadnjih par mjeseci sada na sve sumnjam i svega se bojim. A ovo za bubrege znam vec 4 godine, slucajno otkrio, a mozda je cak od rodjenja to suzeno, tako su mi doktori rekli.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Пошто су свежи проблеми са дебелим цревом вероватно је то узрок осећајима у стомаку.
Због таквих проблема са бубрезима треба да пијеш довољно чисте воде, а због црева обавезно треба да пијеш бар пола литра домаћег кефира дневно. Подразумева се максимално избегавање свега штетног (алкохол, фабрички производи, којекакви сокићи итд.).
Због таквих проблема са бубрезима треба да пијеш довољно чисте воде, а због црева обавезно треба да пијеш бар пола литра домаћег кефира дневно. Подразумева се максимално избегавање свега штетног (алкохол, фабрички производи, којекакви сокићи итд.).
E sad do juce sve ok bilo, u jutro malo tvrdja normalna stolica i nakon 2 sata samo me potjera u wc, i bi tecna stolica neka, i posle se brisem i primetim krv na papiru, istraumiram se, i posle toga sam opet isao u wc vjerovatno od nervoze onda nije bilo krvi, nisam isao odmah doktoru ali sam provjerio i on nije ovde taj doktor kod koga sam vec bio i radio retroskopiju. Dolazi za par dana pa cu otici da vidim sta on kaze. A ja znam nekad davno kao dete da mi je bilo tako nekad krvi 2-3puta ali tada nisam obracao paznju, bio sam mladji tada dosta 12-13 godina, sada imam 22. Mislio sam da imam hemoroide jer sam vidio kao mali jastucic tada davno nekad, sada kad sam bio kod doktora kaze nemam hemoroide i da je upala bila jaka. Da je sada ok ali ako bude krvi ili bolova da se javim. Znaci samo ta krv je bila nije neka velika kolicina samo na 2-3 papira po malo, nisam imao bolove, jedino sam osjetio posle kupanja vodom da malo ko pece oko anusa kontam da sam to nazuljao od brisanja. E sad radio mi je retroskopiju do 20 centi, i nije nista bilo kako ne treba. Ne znam sada sta da mislim, pa Aco ako imas neko misljenje ili neko drugi sta bi moglo biti.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Шта је да је, имаш проблема са дебелим цревом. По мени једино што можеш је да пијеш квалитетне пробиотике неколико година а до краја живота да правиш и пијеш домаћи кефир, бар пола литра дневно. Наравно, подразумева се унос потребне количине чисте воде и здрава исхрана.