Cudan bol- da li bi trebalo da idem kod doktora?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Cudan bol- da li bi trebalo da idem kod doktora?
Ovo je verovatno jedno od glupljih pitanja na forumu, i verovatno ce odgovor biti pozitivan, ali ja se ipak nadam da postoji neko racionalno objasnjenje da to sto mi se desava nije nista strasno. Dakle, pre 5-6 dana sam osetila bol ispod levog pazuha a zatim i na levoj strani leve dojke. Trajao je nekoliko sekuni i prestao. 3-4 dana to mi se ponavljalo po nekoliko puta dnevno, s tim sto nekad bol nije bio u isto vreme i na dojci i ispod pazuha, vec se javljao nezavisno jedno od drugog. A nekad i zajedno. Ispod pazuha nisam napipala nista, a ni na dojci, mada ne znam koliko sam ja dobro obavila taj pregled. Prekjuce i juce me nije zabolelo ni jednom, ali danas sam ponovo jednom osetila bol, ali manji nego prethodnih dana. Da li razlog mozda moze da bude to sto u poslednje vreme dosta ucim, sedim za stolom i po 8 sati i sve to vreme mi je ruka savijena u laktu ii polozena na sto ili kad podignem nogu na krevet, na koleno. Verovatno nema. Ali ipak... Da li moze da bude rak? Hvala unapred
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ni jedna ni druga niste dosadne- mene niko ne bije po ušima da ovde kuckam. Ali, morate da shvatite da su moji odgovori upravo onakvi kakva su vaša pitanja. Na pitanje " a, odakle znaš" - jedino što mogu da odgovorim jeste "znam". Ja sam medicinu učila ( zvanično, da bih završila fakultet, specijalizaciju i subspecijalizaciju) 10 godina(5+4+1) al' što je najcrnje- učim i dalje(samo što više ne polažem ispite).
Obe vas pozdravljam i savetujem- ne sekirajte se, to rak sigurno nije...A šta je, ne mogu reći ja odavde- zavaljena u fotelju, u svojoj sobi...Pozz
Obe vas pozdravljam i savetujem- ne sekirajte se, to rak sigurno nije...A šta je, ne mogu reći ja odavde- zavaljena u fotelju, u svojoj sobi...Pozz
-
- Aktivan član
Ok, shvatila sam, rak ne boli
Ali moram opet da se pozalim. Taman sam mislila da je proslo, nekih nedelju dana me nije bolelo, ali danas sam htela da uradim prvi put neke vezbice koje ukljucuju i skakanje, i kako ja skocim tako me zaboli to mesto na dojci, sa spoljasnje strane, otprilike u ravni sa pazuhom, malo nize. I tako nekoliko puta. Na dodir me ne boli. Samo da napomenem da mi je 3 dan menstruacije a inace pijem Logest vec skoro 2 godine(ako je to uopste bitno). Sta da radim? Jer pocela sam da brinem. Imam li razloga? Da li da pustim tako kako jeste, il da odem kod lekara ili sta da radim? Hvala

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 11:50 am
I mene isto boli to mesto koje ti opisujes,ispod levog pazuha,pa prema dojci. Ja sam prvo mislila da je srce u pitanju,posto otprilike odatle krece taj "neprijatni osećaj"(nije bas klasican bol,nego vise taj neprijatni osecaj) pa se širi na mesto ispod levog pazuha. Juce sam bila kod interniste,koja mi je radila ultrazvuk srca i kao sve je ok.Rekla mi je da odem kod endokrinologa jer su mozda u pitanju limfne ili mlečne žlezde.Ali i ja ponekad pomislim da nije mozda rak?
-
- Aktivan član
Kod mene nije bas tako, ne pocinje od srca, vec sa strane, bas na dojci, i vise me ne boli ispod pazuha, sad samo ovo sto sam napisala u prethodnom postu. A mislim da ne treba da brines, jer kao sto sam napisala, rak ne boli. To sam procitala na mnogim mestima. Ipak, mislim da je najbolje da sacekamo tarufu ili nekoga ko se razume bolje od nas pa da nam objasni. Pozz 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Devojke,ne znam šta ću s vama!
Prvo( i ispravno) - nije tačno da rak ne boli.(Jesam li Vas sad dodatno uplašila?). Do pronalaženja dobrih i "jakih" analgetika, rak i bol su bili sinonimi!Danas postoji čitava paleta i kaskada anlagetika(do opijata) kojom se uspešno kupira bol.To je ono što nijedan onkološki bolesnik ne sme da trpi!
Drugo, kako opisujete i jedna i druga, verovatno se radi o nekoj upalnoj reakciji mišića(interkostalnih najverovatnije) te preporučujem neki NSAIL(Brufen, Diklofen duo...) u kontinuitetu od nedelju dana(pod uslovom da nemate neki ulkus ili hronični gastritis). Pozz
Prvo( i ispravno) - nije tačno da rak ne boli.(Jesam li Vas sad dodatno uplašila?). Do pronalaženja dobrih i "jakih" analgetika, rak i bol su bili sinonimi!Danas postoji čitava paleta i kaskada anlagetika(do opijata) kojom se uspešno kupira bol.To je ono što nijedan onkološki bolesnik ne sme da trpi!
Drugo, kako opisujete i jedna i druga, verovatno se radi o nekoj upalnoj reakciji mišića(interkostalnih najverovatnije) te preporučujem neki NSAIL(Brufen, Diklofen duo...) u kontinuitetu od nedelju dana(pod uslovom da nemate neki ulkus ili hronični gastritis). Pozz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 8:54 pm
Devojke, Tartufa je potpuno u pravu,
Ne paničite, liči na upalu mišića ili benignu hiperplaziju, kada se pored pomenutih lekića savetuju i obloge od alkohola razblaženog vodom (1/2:1/2), a neki savetuju i obloge od 3% borne kiseline. Ako i pored toga imate dilemu, rešićete je jedino pregledom i to kod onkologa!
Pored toga, takve tegobe se često javljaju pred ciklus, a koliko sam primetila, to je i ovde bio slučaj. Logest nije za brigu, ukoliko u porodici (majka, sestra) nije bilo slučajeva karcinoma dojke.
O faktorima rizika i preporukama u vezi zaštite i ranog otkrivanja, možete pročitati detaljno na flajeru, koji se deli u državnim apotekama u Bgd-u (to je deo mog specijalističkog rada). Flajer je roze boje i na naslovnoj strani je "naslov" Drage sugrađanke, nađite vreme za brigu o svom zdravlju., podnaslovi: Koliko znate o raku dojke, Kako na vreme da otkrijete...
Tartufa, koristiš li neke epidemiološke podatke u vezi ove teme? Ko je pouzdaniji - Institut za onkologiju ili Batut?
Ne paničite, liči na upalu mišića ili benignu hiperplaziju, kada se pored pomenutih lekića savetuju i obloge od alkohola razblaženog vodom (1/2:1/2), a neki savetuju i obloge od 3% borne kiseline. Ako i pored toga imate dilemu, rešićete je jedino pregledom i to kod onkologa!
Pored toga, takve tegobe se često javljaju pred ciklus, a koliko sam primetila, to je i ovde bio slučaj. Logest nije za brigu, ukoliko u porodici (majka, sestra) nije bilo slučajeva karcinoma dojke.
O faktorima rizika i preporukama u vezi zaštite i ranog otkrivanja, možete pročitati detaljno na flajeru, koji se deli u državnim apotekama u Bgd-u (to je deo mog specijalističkog rada). Flajer je roze boje i na naslovnoj strani je "naslov" Drage sugrađanke, nađite vreme za brigu o svom zdravlju., podnaslovi: Koliko znate o raku dojke, Kako na vreme da otkrijete...
Tartufa, koristiš li neke epidemiološke podatke u vezi ove teme? Ko je pouzdaniji - Institut za onkologiju ili Batut?
Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan...