Crvenilo pored nosa (seboricni dermatitis?)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
anonimous96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 13, 2013 8:12 am

Crvenilo pored nosa (seboricni dermatitis?)

Post od anonimous96 »

Ovako imam ovaj problem vec par godina, tokom leta je sve ok ali cim dodje jesen i hladniji dani koza mi pocrveni i peruta se. Evo kako to izgleda (slika je sa googla) http://www.skinsight.com/images/dx/webA ... 710_lg.jpg.

Ono sto sam primetio je da sto se vise umivam to je problem gori, znaci smeta mi voda..
Sta da radim? Otici cu u pon da trazim uput za koznog ali cuo sam da umeju samo da pogorsaju stvari sa neadekvatnim kremama, trazicu da mi se uradi bris lica jer stvarno ne zelim da mi bude ovakvo lice :(.

A da, imam 17god..
anonimous96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 13, 2013 8:12 am

Re: Crvenilo pored nosa (seboricni dermatitis?)

Post od anonimous96 »

Opet ja.
Sad sam se vratio od dermatologa. I prepisala mi je sledece preparate.

Pantenol AloeVera 3x nedeljno utrljavam u kosu, drzim pet minuta i isperem.
Mycoseb 2x nedeljno
Beosalic mazem tri veceri na lice
AERIUS 5mg tablete 1x dnevno.
Beviplex 2x dnevno.

Seb. dermatitis nemam leti vec samo zimi, svasta sam cuo o kortikosteroidima i interesuje me da li mi je pametno da korsitim sve ovo sto mi je derm. preporucio? Plasim se da ce preparati stvoriti "zavisnost" to jest da ce se kada prestanem da ih koristim stanje pogorsati i da cu i leti imati ovo a to stvarno ne zelim, bolje leti zdrav a zimi bolestan nego da ceo zivot koristim kremice i da strepim da li ce jednom prestati da deluju i da ce mi se stanje iskomplikovati ili pogorsati..
Hvala.
Odgovori