To mi je problem do te mere da sam razvila ERITROFOBIJU - strah od crvenjenja, tako da mi se to toliko pogorsalo da je dovoljno da pomislim da cu se zacrveneti ili da znam da sagovornik zna da se inace crvenim, i odmah gorim!
Eritrofobija se leci uz pomoc psihoterapeuta, znam, ali meni nije cilj da izlecim fobiju, vec sam uzrok crvenjenja, koji, ponavljam, POSTOJI OD KAD ZNAM ZA SEBE.
Sta je tacno uzrok, jos nisam utvrdila, da li je dermatoloski ili neuroloski problem: neki dermatolozi mi govore da imam malo izrazenije kapilare i da se to moze srediti laserskim uklanjanjem viska kapilara.
Deda mi ima veoma izrazene kapilare po licu, a majci se, nasledivsi od njega, sve vise povecavaju kako godine prolaze, tako da ima sansi da sam i ja to od njih nasledila, pa me u tom slucaju interesuje DA LI CE LASERSKIM UKLANJANJEM NESTATI NEPOTREBNO CRVENJENJE i da li je uopste moguce da izvrsim lasersko, s obzirom da mi se jos ne vide jasno kapilari?
Sa druge strane, citala sam da to nastaje usled PREVELIKE OSETLJIVOSTI SIMPATICKOG NERVNOG SISTEMA, dakle burnije reagujem od ostalih na neke situacije, a i imam malo jace znojenje dlanova i stopala, tako da sam dosla do resenja pod nazivom TORAKALNA SIMPATEKTOMIJA koja "otklanja crvenilo i znojenje", mada, po reakcijama koje dobijam od ljudi koji su operisani, izaziva vise problema nego sto ih resava.
Molim samo da me postedite odgovora u smislu, "samo treba biti sigurniji u sebe", "potraziti pomoc psihologa", "suociti se sa problemom", i sl, jer to radim svaki dan za svojih 20 godina i rezultata NEMA!
Ne zelim nikome da pametujem, ali su doktori koje sam posecevala toliko ili neobrazovani ili neozbiljni da svaki pregled svedu na zakljucak "Ali ti nisi svesna kako je lepo kad se u danasnje vreme nadje neko ko UME da pocrveni", "Ali to je slatko"

Hvala unapred!