Crvenilo lica
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Crvenilo lica
Stalno sam crven u licu a posebno kad se postidim strasno sam crven..... Da li moze neka preporuka za neku kremu (ili tako nesto) da mi to crvenilo prestane?????? 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 19, 2012 2:05 am
Re: Crvenilo lica
Da nisi nasao neko resenje u medjuvremenu? Imam isti problem kao ti, ali nisam nikakvo resenje do sad nasla. Doktori mi kazu: ma to je lepo kad vidis da se neko zacrveni, ali ni sami ne shvataju koliki to problem nama predstavlja. Davali su mi neku glinu koja hladi lice, kaolin ili tako nesto ali nista ne pomaze... 

To sto se zacrvenis kad se postidis je veliki problem--mislim u glavi--i ja imam malo takvih manifestacija al najvise kad me neko provocira za nesto sto ja ne zelim da se o tome prica--znaci strah od razotkrivanja neke tajne--i nesigurnost u sebe bas zbog te tajne--to podsvest radi i tesko je sebe DOTERATI da se to ne desava-NAJSRECINIJ SU LJUDI KOJI NEMAJU TAJNI...verujte mi,mozda zvuci glupo i nemoguce al makar u nekim granicama.
TREBA POKUSATI RADITI NA SEBI-prihvatiti svoje mane i skrivene potrebe kao nesto svoje i ako bas ne ugrozava nikoga sve izneti na STO-i onda nema za cega da se crveni--duboko sam uveren u to.
NIJE TO UVEK LAKOOOO
TREBA POKUSATI RADITI NA SEBI-prihvatiti svoje mane i skrivene potrebe kao nesto svoje i ako bas ne ugrozava nikoga sve izneti na STO-i onda nema za cega da se crveni--duboko sam uveren u to.
NIJE TO UVEK LAKOOOO
-
- Novi član
Samo nisam zelela opet da cujem upravo ovakve price, jer ih slusam ceo zivot
crvenilo imam od rodjenja i ja shvatam da se ono javlja zbog licne nesigurnosti, jer ce se javiti kod odredjenih osoba na "cao", a kod drugih tek u raspravi, ali cinjenica je da za njega postoji i razlog sa medicinske strane, nije ozbiljan, ali nije u pitanju samo glava 
Kako sam razumela, javlja se zato sto organizam burnije reaguje na adrenalin (simpaticki nervni sistem je osetljiviji kod nas).
Dokazati da nisam po prirodi nesigurna, mogu time sto pri prigusenom svetlu (izlazak, gledanje tv-a uvece ili vecernja setnja gradom) ja sam vesela, opustena, mogu sa svima i o svemu da razgovaram, da se prepirem, da pridjem odredjenim osobama... Danju sam totalno drugacija, posto se cak i u razgovoru sa roditeljima cesto zacrvenim, dosta sam povucena i svi me smatraju izuzetno mirnom i stidljivom osobom, sve iz straha da cu biti ismejana zbog toga (sto se inace ceo zivot desava).
Prosto ne razumem osobe koje nemaju ovaj problem, a zbune se ili se postide,ili ne smeju da se upuste u razgovor sa nekim. Zbog crvenila i ja tako sad reagujem, cutim, okrenem glavu ili je 'zabijem' u knjigu, novine, ali samo da ljudi ne bi videli obraze
A i ima ogroman broj ljudi koji su po prirodi povuceni i veoma im je stalo do tudjeg misljenja, pa i odredjene situacije dozivljavaju mnooogo gore od mene, ali se ne crvene, tako da mi, molim vas, nemojte vise pricati da se to moze resiti psihologom, da je to u glavi, da treba biti sigurniji u sebe i sve ce proci
nece
20 godina sam tako pokusavala i ... nece 
Ko je imao zivaca da sve procita, hvala
P.S. Gorim i dok ovo pisem

Kako sam razumela, javlja se zato sto organizam burnije reaguje na adrenalin (simpaticki nervni sistem je osetljiviji kod nas).
Dokazati da nisam po prirodi nesigurna, mogu time sto pri prigusenom svetlu (izlazak, gledanje tv-a uvece ili vecernja setnja gradom) ja sam vesela, opustena, mogu sa svima i o svemu da razgovaram, da se prepirem, da pridjem odredjenim osobama... Danju sam totalno drugacija, posto se cak i u razgovoru sa roditeljima cesto zacrvenim, dosta sam povucena i svi me smatraju izuzetno mirnom i stidljivom osobom, sve iz straha da cu biti ismejana zbog toga (sto se inace ceo zivot desava).
Prosto ne razumem osobe koje nemaju ovaj problem, a zbune se ili se postide,ili ne smeju da se upuste u razgovor sa nekim. Zbog crvenila i ja tako sad reagujem, cutim, okrenem glavu ili je 'zabijem' u knjigu, novine, ali samo da ljudi ne bi videli obraze

A i ima ogroman broj ljudi koji su po prirodi povuceni i veoma im je stalo do tudjeg misljenja, pa i odredjene situacije dozivljavaju mnooogo gore od mene, ali se ne crvene, tako da mi, molim vas, nemojte vise pricati da se to moze resiti psihologom, da je to u glavi, da treba biti sigurniji u sebe i sve ce proci

Ko je imao zivaca da sve procita, hvala

P.S. Gorim i dok ovo pisem

-
- Novi član
Vaso, nemoj pogresno da me shvatis, hvala tebi na podrsci, ali zaista ceo zivot mi svi pricaju isto i znas kako je kad ti prosto vise muka od tih prica, samo oni u nasoj kozi to razumeju, znam ja da je drugima cak i smesno zbog cega se mi toliko potresamo, ali i oni bi reagovali isto da imaju ovaj problem 
Ako ne poznajes tu materiju, procackaj malo o eritrofobiji po netu i kakvog uticaja ona ima na nas i veruj mi da nije izbanalizovano njeno objasnjenje
Da je tako lako resiti se ovoga, zar mislis da bismo se toliko potresali, a resenje nam na dohvat ruke?

Ako ne poznajes tu materiju, procackaj malo o eritrofobiji po netu i kakvog uticaja ona ima na nas i veruj mi da nije izbanalizovano njeno objasnjenje

Da je tako lako resiti se ovoga, zar mislis da bismo se toliko potresali, a resenje nam na dohvat ruke?