Imam 20 godina i jako suvu kožu koja se peruta i crveni.Nekada je crvenilo posebno izraženo oko nosa pa se peruta kao i obrve.Po licu budu crveni pecati ili bukne celo.Tada pece i svrbi.Takodje primećujem da mi se pri i posle tuširanja stvaraju crveni pecati po rukama, od ramena do laktova koji se kasnije perutaju pa pobele.Dermatolog koji me je pregledao je konstatovao da je od stresa, a lekar opšte prakse mi je prepisao Linola ureu posle koje mi se smirila koža oko nosa,ali je danas buknulo celo.
Unapred hvala za odgovor.Pozdrav
Crvenilo lica
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Crvenilo lica
Na zalost do dobrog, a pristupačnog dermatologa je teško doći.Hvala mnogo za savet.
Nema na cemu, ja imam problem sa crvenilom oko nosa jedno vreme nisam koristila zaboravila sam totalno na Pantenol mast. Ona spada u pod lekovita svojstva sad je ponovo mazem i jako mi pomaze. Odlicna je za perutanje koze. A pantenol rastvor mi je jako pomogao kad mi je kosa opadala. I ja sam davno koristila agresivan sapun za umivanje pa sam sebi napravila problem posle stres jako velik smrt majke i imala sam jako crvenilo lica. Mazala sam mascu Elocom 1%, lekarka je napisala i preko nje Pantenol mast. Pomogli su mi vitamini i ne znam da li ti je neko preporucio AD perle, pila sam dve nedelje dve ujutru i uvece pa sam nastavila i duze jer jako pomazu revitalizaciju koze to je rekao dermatolog da pijem. Inace u Novom Sadu u ZOVuka, dobra je doktorka i strpljiva. Probaj sa perlama i Pantenol mascu za to ne moras imati recept. Sretno i javi rezultate.
Crvenilo lica
E pa i ja sam dobila taj Elocom od lekara opste prakse,ali mi je rekao da ga ne mazem stalno, vec samo kad je kriticno zato sto sadrzi hormone koji pospesuju starenje koze,a za mast nisam cula,javiću.Hvala