Crveni dlanovi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
srmi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 1:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Crveni dlanovi

Post od srmi »

Izvinjavam se sto otvaram ovu temu o kojoj se vec moze procitati na forumu, ali posto su sve starijeg datuma nadam se da ce neko sa novim iskustvom moci da mi pomogne.
Naime vise od mesec dana dlanovi su mi crveni, sa tackicama ispod koze poput popucalih kapilara. S obzirom da se ovo desavalo i ranije ali u manjoj meri, primetio sam da se skoro u isto vreme i iznad zglobova sake pojavljuje crvenilo uz blagi svrab, dok dlanovi znaju mnogo vise da peckaju i bride. Crvenilo se pojavljuje i na vrhovima prstiju. Kako vec duze vremenu i po celu i na spoju obrva imam i neko perutanje, koje nije strasno, moj dermatolog mi je prepisala neki sampon za seboreju i Hydrocortison za mazanje tih crvenila i uputila me je da izvrsim laboratorijske analize radi kontrole jetre, koje su, hvala Bogu, bile sve u redu. Pocetkom maja crvenilo na dlanovima i zglobovima je nestalo, da bi se opet pre 5 dana ponovo pojavilo kako na dlanovima, tako i iznad zglobova.
Ponovo sam otisao kod dermatologa koja mi je prepisala Flonidan protiv alergije i Esperson M mast za mazanje dlanova.
Prateci teme na forumu primetio sam da se ovakve manifestacije mogu pojaviti i kod upale zglobova, pa posto imam problema sa desnim ramenom a odskora i sa desnim laktom, koji bole pri pokretima MOLIM VAS da mi odgovorite da li je moguce da je u pitanju upala zglobova, s obzirom da probleme u pokretima imam samo sa desnom rukom i ako je moguce da je to to, kom doktoru da se javim, jer mi je je moja doktorka za ove bolove prepisala Diclofenak Duo, da li reumatologu ili ortopedu.
Hvala unapred svima koji mogu da mi pomognu.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

idite na pregled reumatologa!
obavezno!
srmi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 1:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od srmi »

Hvala drbgd, idem obavezno, ali posto cu tesko dobiti uput od svog lekara moracu da nadjem nekog dobrog privatnika.
Odgovori