CRP 359,86
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
CRP 359,86
Molim vas dal je neko cuo da je neko imao ovoliki
CRP 359,86 i FIBRINOGEN 11,04 i da je preziveo upalu?
CRP 359,86 i FIBRINOGEN 11,04 i da je preziveo upalu?
ekskrecija c-reactive proteina je izrazito difuzna u krvnoj plazmi...moguce su takve vrednosti. Slicno je i sa calprotectinom, normlan populacija je ima do 50ug/g a IBDovci i do 7000ug/g...tolike vrednosti, nazalost mogu dati samo teska oboljenja: leukemije, artritis, tumori...nadam se da je greska i da nije nista strasno
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 10:33 pm
Da,tata ima karcinom pluca,nazalost.Tri meseca ima upalu pluca,pa neznamo dal ovoliki CRP znaci opet upalu ili progresiju bolesti.MACHINE napisao:ekskrecija c-reactive proteina je izrazito difuzna u krvnoj plazmi...moguce su takve vrednosti. Slicno je i sa calprotectinom, normlan populacija je ima do 50ug/g a IBDovci i do 7000ug/g...tolike vrednosti, nazalost mogu dati samo teska oboljenja: leukemije, artritis, tumori...nadam se da je greska i da nije nista strasno
Zvezdice,CRP ti pokazuje dal ima neki upalni proces u organizmu.
-
- Novi član
Hvala puno! Ja očigledno imam problem sa crevima, ili je to na nervnoj bazi. Pre 2 meseca sam imala u obilnu dijareju, i to se desilo 3 puta u toku dana. Sva tri puta sam izgubila svest neposredno posle nužde... Onda je sve prestalo, pa 5 dana nisam imala stolicu. Posle toga sam dobila groznicu i temperaturu, pa je sigurno bio virus u pitanju. Radila sam analizu krvi i leukociti su mi bili malo iznad normale.
Medjutim, kada je sve to prošlo, sada opet imam dijareju, ali nije tako jaka... I smenjuje se, juče sam imala normalnu stolicu, a danas dijareju samo jednom. Doktorka mi je rekla da uradim taj nalaz i sad mi je sve jasno!
Pozdrav!
Medjutim, kada je sve to prošlo, sada opet imam dijareju, ali nije tako jaka... I smenjuje se, juče sam imala normalnu stolicu, a danas dijareju samo jednom. Doktorka mi je rekla da uradim taj nalaz i sad mi je sve jasno!
Pozdrav!
-
- Novi član
Ovde ću saznati svašta korisno, kada sam u junu išla kod doktora samo su me uputili na normalne analize krvi i mokraće. Medjutim, ja sam uradila samo analizu krvi jer sam u medjuvremenu dobila ranije (bilo je mnogo bolnije nego inače). Tada su mi bili leukociti 11.3 i doktorka mi je rekla da pijem vitamine i da se zdravo hranim, da bez analize mokraće ne može ništa da mi kaže! Rekla mi je da ponovim leukocite kada budem mogla mokraću da dajem i tada su bili u normali, tako da je sve prošlo nekako (ako je uopšte prošlo).
Jedino im je bilo čudno zašto sam se sva tri puta onesvešćivala. I to jednom je bilo sećam se i pri kraju nužde, na svu sreću mama je bila sa mnom, ja se toga i slabo sećam. Zbog onesvešćivanja su me poslali kod neuropsihijatra, pošto sam i ranije imala nesvestice (npr. kad vadim krv, jednom i kad sam dobila...ali nikada bez razloga), ali to je već druga tema. Pa pošto su utvrdili da nije epi napad, onda su me poslali kod neurokardiologa u KBC "Bežanijska kosa". I tako me sve više i više zbunjuju!
Što se tiče ovih novih dijareja (slabijih), prestale su, već dva dana imam normalnu stolicu. Ali ću ipak uraditi analizu krvi i CRP.
Veoma se zahvaljujem na informacijama, sad mi je jasno zašto sam se onesvešćivala.
Jedino im je bilo čudno zašto sam se sva tri puta onesvešćivala. I to jednom je bilo sećam se i pri kraju nužde, na svu sreću mama je bila sa mnom, ja se toga i slabo sećam. Zbog onesvešćivanja su me poslali kod neuropsihijatra, pošto sam i ranije imala nesvestice (npr. kad vadim krv, jednom i kad sam dobila...ali nikada bez razloga), ali to je već druga tema. Pa pošto su utvrdili da nije epi napad, onda su me poslali kod neurokardiologa u KBC "Bežanijska kosa". I tako me sve više i više zbunjuju!

Što se tiče ovih novih dijareja (slabijih), prestale su, već dva dana imam normalnu stolicu. Ali ću ipak uraditi analizu krvi i CRP.
Veoma se zahvaljujem na informacijama, sad mi je jasno zašto sam se onesvešćivala.
-
- Novi član
Ovde ću saznati svašta korisno, kada sam u junu išla kod doktora samo su me uputili na normalne analize krvi i mokraće. Medjutim, ja sam uradila samo analizu krvi jer sam u medjuvremenu dobila ranije (bilo je mnogo bolnije nego inače). Tada su mi bili leukociti 11.3 i doktorka mi je rekla da pijem vitamine i da se zdravo hranim, da bez analize mokraće ne može ništa da mi kaže! Rekla mi je da ponovim leukocite kada budem mogla mokraću da dajem i tada su bili u normali, tako da je sve prošlo nekako (ako je uopšte prošlo).