Crni plik na nozi ! Tumor ili gangrena????

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ivana66
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 07, 2011 9:11 pm

Crni plik na nozi ! Tumor ili gangrena????

Post od ivana66 »

Treba mi pomoc! Baka mi je povredila nogu pre 3 meseca i od tada je vodimo na previjanje svaki drugi dan. Rec je o obicnoj povredi pri padu, posekotini, koja zbog bakinih godina nije u stanju da zaraste. Nije seceras. Kasnije joj se razvila bakterija Streptococus, pa je dobila Panklav da pije. Rana jos nije zarasla, a pored rane se pojavio crni plik. Dr. je rekla da je to ili tumorcic ili gangrena pa joj je dala Hepatrombin. medjutim s obzirom da se to oduzilo a nju ne prolazi trazili smo uput za hirurga. Tamo su joj rekli da ne pije Hepatrombin, da je upao trn od maline, to joj izvadili i rekli da dodje za nedelju dana na pregled uz svakodnevno previjanje. Sutra idemo na kontrolu, ali je jedna sestra rekla da sumlja da je tu u stvari u pitanju tumor na krvnom sudu. Vise ne znamo sta da radimo, jer dr. nista konkretno ne preduzimaju. Da li postoje sanse da je tumor, gangrena, ili sta vec, da bar dobijemo ideju gde da trazimo da je vodimo dalje?????
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Crni plik na nozi ! Tumor ili gangrena????

Post od drbgd »

trazite uput vaskularnom hirurgu (najbolje "dedinje")
SrdjanKV
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 11:56 am

Post od SrdjanKV »

Slika
Slikano pre nekoliko minuta na desnoj ruci moje majke. Molim vas da mi kazete neku informaciju, majka je 1934godiste slabo pokretna.
Milenko_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 08, 2012 7:48 pm

Post od Milenko_M »

U takvim slučajevima treba probati sprej Enbecin ( cena oko 700 din u apotekama).
Treba prskati 2 puta dnevno , oporavak - promena mora da nastupi posle 2 dana.
Rana se isušuje i krasta otpadne .
Odgovori