Concor tablete kod niskog pritiska i pulsa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
oki61
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:38 pm

Concor tablete kod niskog pritiska i pulsa

Post od oki61 »

Zbog preskakanja srca uradila sam UZ,EKG i Holter ekg-a i ustanovljeni su preskoci koji nisu opasni osim neka dva u paru ali ni to nije strasno, puls je varirao i bio je najnizi 52 a najvisi 140 kao prosek je navedeno 80 otkucaja.Medjutim, u toku nosenja holtera imala sam stresnu situaciju u kuci i bila sam jako napeta i naravno to se odrazilo na ubrzan rad srca.Pritisak mi je nizak ceo zivot(imam 49.god)i tada je bio i na osnovu takvog pulsa doktorka je odlucila da prekinem da pijem propranolol (pijem ga 3x10mg) a da krenem sa Concorom od 2,5mg ujutru i popodne.Moj pritisak je sada ( 4 dana posle holtera)110/70; 114/74 a puls 65; 66;74 i strah me je da pijem Concor da mi se pritisak i puls jos ne smanje,a i zasto bih menjala lek ako mi je sa propranololom dobar puls.Molim vas da mi odgovorite jer sam u strahu i nedoumici da li da eksperimentisem sa lekovima ili ne.Unapred hvala
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Concor tablete kod niskog pritiska i pulsa

Post od Shomy »

Sacekatje odgovor nekog srtucnijeg,ali mislim da vas kardiolog zna sta radi.
Concor je odlican lek,ja bih rekao mnogo bolji od propanolola.To je novija generacija beta blokatora.Ako pogledate upustvo leka,vedecete da se concor koristi,izmedju ostalog,u terapiji niskog pritiska i usporenog srcanog rada.
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Concor je iz iste grupe lekova kao i propranolol,ima manje neželjenih efekata.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Koje nezeljene efekte ima manje od Propranolola?Ja sam cula da Propranolol uzimiaju mladje osobe.Zasto se Conkorcor uzima samo jednom dnevno a Propranolol moze vise puta?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Kako oba leka pripadaju grupi beta blokatora,koji deluju na beta receptore koji se nalaze u vise organa.Ali kao najvaznije izdvojicu srce i pluca.U srcu imamo beta 1 receptore,a u plucima beta 2.
Propanolol je neselektivan beta blokator,sto znaci da deluje i na pluca.Concor(genericki bisoprolol) je uslovno receno selektivan i deluje na samo na b1 receptore.Ta selektivnost je relativna i ipak i on moze delovati i na pluca,ali u manjoj meri i redje nego sto je to slucaj sa propanololom.Concor ima prednosti i u jos nekim stanjima nad propanololom kao sto je hiperglikemija itd.
Sto se tice doziranja,razlog sto se concor uzima u jednoj dozi je sto se lek postupno oslobadja i ima duze dejstvo.
gizela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 5:49 pm

Post od gizela »

ja sam imala istu terapiju u pocetku bolesti, a posle nekoliko godina kardiolog je promenio i mi prepisao concor. stanje mi se poboljsalo u smislu lupanja srca, disanja itd. pritisak i broj otkucaja srca sada mi je niži u odnosu na ranije, ali to me ne zabrinjava jer se u suštini bolje osećam. nadam se da će i vama pomoći concor.
oki61
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:38 pm

Post od oki61 »

Gizela,hvala na odg. volela bih da mi kazes koliki ti je sada pritisak i puls sa concorom, a koliko je bilo ranije,i kako si se osecala prvih dana uzimanja nove terapije,hvala
Odgovori