E.coli

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
mpejovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 12:06 am

E.coli

Post od mpejovic »

Ni sama ne znam koliko godina unazad imam e.coli. I ona se iznova i iznova vraca. Godinama pijem antibiotike, primala sam i injekcije (gentamicin), ali nista ne pomaze na duzi rok. Znaci, ozbiljan slucaj. Zato molim da se javi neko sa slicnim iskustvom, ne bi li mi rekao nesto novo. Jos me interesuje da li e.coli utice na zacece i kako?
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od admin »

Koristite opciju "Traži" jer je vec bilo diskusija na ovu temu.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

Cao, kako su ti otkrili da imas e.coli, znam da ona obicno napada urinarni trakt, a moze da se zakaci i za pluca. Evo jedne zanimljive i cudesne price o mojoj mami koja je otislau biljnu apoteku kod Kalemegdana. Otisla je sa spiskom antibiotika od lekara kod koga je bila prethodno. Umesto da ode u obicnu apoteku otisla je u ovu biljnu kod Kalemegdana i naisla na jednu finu gospodju koja radi tamo, koja je pogledala nalaz i misljenje lekara i na kraju dala nesto sasvim drugo umesto antibiotika. Napravila je biljnu mesavinu od raznih trava, napisala kako se sprema ipije. Posle nedelju dana e. coli je sa, ne secam se koliko miliona jedinica, spala na 1000, sto znaci jako malo, u tragovima. Lekar koji je predvideo lecenje od sest meseci se zgranuo kad je video rezultate. Moja mama je tada bila vrlo bolesna i od nekih drugih bolesti i srecom izlecila se od e. coli.

Koji su tvoi siptomi i problemi koje ti zadaje e.coli?
mpejovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 12:06 am

Post od mpejovic »

Moji problemi su konstantno peckanje i bol pri mokrenju, a i posle mokrenja. Zatim, ucestalo mokrenje po malo, krv u mokraci izazvana tom bakterijom. Recimo, prosle godine sam sest meseci stalno imala bolove i peckanje. Uzas! A bakterija mi je otkrivena urinokulturom. Sto se tice te biljne apoteke, ja sam tu vec bila i uzela caj protiv bakterija u mokraci. Koliko dugo tvoja mama ima e. coli? Ja imam jako dugo, pa pretpostavljam da je mutirala, sto je vrlo moguce s obzirom da ne mogu da je se resim!
fluid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2005 8:34 pm

probaj sa kombuhom

Post od fluid »

http://www.ekofarm.co.yu/kombuha.html

ovo je link o toj gljivi , koristim je :) na kraju texta pomenuta je E.coli
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Escherichia coli

Escherichia coli je bakterija koja veoma cesto prouzrokuje mokracne infekcije. Ona je normalan stanovnik debelog creva, ali kad se nadje u mokracnom sistemu nastaje problem. U vecini slucajeva bakterije se umnožavaju najpre u mokracnoj cevi i tu prouzrokuju upalu (urethritis). Iz mokracne cevi bakterije se mogu uspeti u mokracni mehur i prouzrokovati njegovu upalu (cystitis). Ukoliko se infekcija ne leci, bakterije se mogu dalje uspinjati kroz mokracovode, dospeti u bubrege i prouzrokovati njihovu infekciju (pyelonephritis)..

Lecenje:

CAJ PROTIV BAKTERIJE ESCHERICHIE COLI.

500 grama sleza ( lista ili korena),
100 grama lista vreska ( Calluna vulgaris),
100 grama lista ruže ( Rosa ontifolia),
100 grama cveta vranilovke ( Origanum vulgare),
100 grama suvih peteljki od trešnje.

Sve dobro usitniti i dobro izmešati da se sastav ujednaci. Caj se priprema od 2 velike supene kasike smese i 1/2 litre vode. Dobijeni caj se pije tokom dana umesto vode, nakon 7 dana uzimanja proveriti urin. U vecini slucajeva je sterilan.

Recept kod laksih oblika infekcije

Dobro oprati i isitniti 400 gr lista celera. Tome dodati dva u mlakoj vodi oprana, a potom iseckana, limuna sa korom. Sve zajedno preliti 1 litrom vrele vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 24 sata. Posle toga procediti i piti 3 puta dnevno, pre jela, po jednu šoljicu. Uzima se 42 dana, uz obavezan dorucak iskljucivo od zobenih pahuljica, kuvanih najviše
Blue_Sky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 04, 2005 12:42 pm

Pomoc oko E-coli

Post od Blue_Sky »

Znam da vec postoji tema na Escherichia coli i da ste dosta stvari rekli.
Pre par dana mi je uradjena urinokultura i izolovana je bakterija Escherichia coli, u 1ml urina nadjeno je 10 000 000 klica, sto je ocigledno mnogo. Uradjen je antibiogram, ali ja te lekove ne smem uzimati jer sam alergicna na penicilin. Ja sam u 10 nedelji trudnoce (prva trudnoca), receno mi je da ponovim nalaz urinokulture i da se testira osetljivost bakterije na Eritromicin. Uradjen mi je takodje PAPA test koji je uredu (II grupa), pojacana sekrecija. Prvi nalazi urina su bili uredu kao i krvna slika (4.2 miliona).
Interesuje me da li postoji opasnost od uzimanja antibitika u prvom trimestru trudnoce? Ako ''moja'' E-coli nije osetljiva na Eritromicin sta da radim? Da li postoji opasnost po embrion? Da li bi trebalo da uradim cervikalni bris tj, testove na hlamidiju itd.?
S'postovanjem
Blue_Sky
cutak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 04, 2005 10:05 am

Post od cutak »

i ja sam imala eserihiju jako dugo.To se jako dugo leci.Pila sam sve i svasta, i antibiotike i razne cajeve i nista,a onda su mi preporucili Aloa veru i to mi jedino pomoglo.Ako poznajes nekog ko radi FOREVER LIVING PRODUCTS naruci,verj mi da ce ti pomoci.Inace mislim da ima utcaja na zacece,A sto se tice antibiotika u prvom trimestru trudnoce stetno je ali manje nego eserihija.
Odgovori